„A Jobbik monori alapszervezete adományokat gyűjtött, illetve jelenleg is gyűjt árvízkárosultak javára. Szalonnán 17 házat sújtott az árvíz, ebből 5-ben romák laknak

. A településen a párt egyik aktivistája osztotta az adományokat, ám a roma károsultaknak – nyíltan kimondva: származásuk miatt – nem adott semmit, míg olyan nem roma származású Jobbik-szavazóknak juttatott az adományokból, akiket elkerült a víz.
Az adománygyűjtésekről az interneten közzétett egyes felhívások hangsúlyozzák, hogy a szállítmányokat csak „magyaroknak” juttatják.

http://jogtalanul.blog.hu/2010/07/13/arvizkarosultak_roma_szarmazasuk_miatt_nem_kaphattak_az_adomanyokbol

Az egyenlő bánásmódról szóló törvény (2003. évi CXXV. törvény) értelmében – egyéb konkrétan felsorolt szervezetek mellett – a pártok az egyenlő bánásmód követelményét általánosságban, minden jogviszonyukban, minden eljárásuk, intézkedésük során kötelesek megtartani. Azzal, hogy az adományozottak köréből kizárják a roma származású károsultakat, közvetlen hátrányos megkülönböztetésben részesítik őket. Ezért a TASZ az ügyben az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul. TASZ”

Július 21.-én délután 5-kor jöjjön mindenki a Parlament elé, tiltakozzunk a kirekesztés ellen!

S egyben tiltakozunk a szegényüldözés- a Lázár polgármester szégyentáblája ellen is!!!!
„Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Hódmezővásárhely polgármestere szégyenlistát hozott nyilvánosságra az általa érdemtelennek bélyegzett szegényekről.”

ELÉG A SZEGÉNY-ELLENES POLITIKÁBÓL!!!

A téma komolysága miatt több közéleti személy jelezte a rendezvényen való felszólalási szándékát! Ez ügyben egyeztetés folyik!

http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=132343193470545

ADOMÁNYOKAT A DEMONSTRÁCIÓ HELYSZÍNÉRE IS ELLEHET HOZNI!
ONNAN ELJUTTATJUK A RÁSZORULÓKNAK!

Kérjük jöjjön el, és számoljon be az eseményről!

Szervezők: Ágnes Rapai, Maczné Pletser Ágnes, Bohus László-( Roma polgárjogi mozgalom, Országos liberális klub Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezete, Nemzeti Önsegélyező Kör főkoordinátora)- Radics Béla, és a Fogjunk össze roma honfitársainkért facebook-s csoport!

További információ:

Radics Béla

radics.b.68@gmail.com