Rovásírás, kocsonyafesztivál, csendőrség, kézművesség.  Miskolc európai mintaváros lesz

Szegedi Márton, Szegedi Csanád, és Pakusza ZoltánSzegedi Márton, Szegedi Csanád, és Pakusza Zoltán Szegedi Márton, a párt miskolci elnöke a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi polgármester-jelöltje  . A kedd délutáni sajtótájékoztatón a húsz képviselő-jelöltet is megnevezték, és a programjuk sarokpontjairól is beszéltek.

Több, mint 2500 ember mondott véleményt a Jobbik által meghirdetett Lokálpatrióta Nemzeti Konzultációban, ennek alapján készült el a párt miskolci választási programja a pártnak, mely a „Miskolc, a magyar kultúra, a rend és a biztonság fővárosa” címet viseli

. Szegedi Csanád, Európa Parlamenti képviselő elmondta, a három címben is megfogalmazott sarokpontra épül a programjuk. A kultúra kapcsán kijelentette: azt szeretnék, hogy Miskolc a Kárpát-medence magyarságának kulturális fővárosa legyen. Ennek kapcsán vannak olyan elért eredmények, amelyeket meg szeretnének tartani, példaként említette az Operafesztivált, a Kocsonyafesztivált, és a Diósgyőri Várjátékokat. Emellett minden lehetőséget meg szeretnének ragadni a nemzeti kultúra bevezetésére, mint amilyen Wass Albert és Szabó Dezső művei, de a magyar kézművességet is szeretnék a városban minél inkább meghonosítani, az iskolákban kötelező tananyaggá tennék például a hun-magyar rovásírás.

A rend kapcsán a képviselő arról beszélt, hogy Miskolcról tűzzel-vassal ki fogják szorítani a cigánybűnözést. Az etnikai, megélhetési, segélyezési problémák, a bűnözés itt sokkal markánsabban van jelen, mint az ország más részében, ezekben a kérdésekben intelligens, európai, de nagyon határozott lépéseket kívánnak tenni. Önfenntartó börtönöket terveznek és a csendőrség felállítását helyi szinten Miskolcon.Segélyezés helyett közmunkát szeretnének, szociális műhelyek programját, melynek keretében a segélyezettek olyan közcélú munkákban vennének részt, mint például a kátyúzás, gátépítés, vagy éppen a programjukban szereplő kétszáz kilométernyi kerékpárút megépítése.

A biztonság kapcsán Szegedi Csanád a lét-, energia- és élelmiszer-biztonság hármasát említette, melynek kapcsán kijelentette: megszüntetik Miskolcon a munkanélküliséget. Egy európai mintavárost szeretnének Miskolcból, öko- és biotermeléssel, melynek kapcsán megművelnék az önkormányzati tulajdonú termőterületeket. Az energiaárak elérhetősége érdekében megújuló energiákat vonnának be a termelésbe, 70-80 százalékban, ami nem csak az energiaárakat csökkentené, de munkahelyeket is teremtene. A képviselő kijelentette: az uniós pályázatok érdekében személyes lobbit folytat majd.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Jobbik Miskolci Szervezete ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy Szegedi Márton, az alapszervezet elnöke lesz a párt polgármester-jelöltje Miskolcon. Szegedi Márton ismertette a húsz választókörzetben indított jelöltjeik nevét is hozzátéve, szakmailag erős, nemzeti elkötelezettségű, tettre kész fiatalos csapat állt össze, amely készen áll arra, hogy a miskolciakért dolgozzon. A tájékoztatón azt is elmondták, ha sikerül listát állítaniuk a városban, annak első négy helyére Szegedi Márton, Pakusza Zoltán, Jakab Péter és Kassay Józsefné kerül.