Két ember meghalt lövöldözésben Alsóörsön, a 71-es főútra vezető Loki úton szerda kora hajnalban.

A rendőrség kora reggeli sajtóközleménye szerint közúti ellenőrzés közben tört ki a lövöldözés, amelyben életét vesztette a 29 éves G. J. főtörzsőrmester, valamint a megállított autóban ülő utas, a 19 éves N. Á.

A lövöldözésben megsérült az autóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem közölt többet a történtekről, kérdésünkre annyit árultak el, hogy a sérültet már kihallgatták.

A rendőrök lezárták a környéket és nagy erőkkel keresik az elkövetőt. A lezárás azt jelenti, hogy az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállítanak.

A helyszínelés idejére a rendőrség lezárta a 71-es főút két kilométeres szakaszát Alsóörs belterületén. A Balatonfüred felől érkező forgalmat Káptalanfürednél, a Budapest irányából haladókat Alsóörs határában terelik el Felsőörs, illetve Balatonalmádi irányába.

Több ellenőrzési pont van Budapest felé, valamint Budapesten is, így például a Petőfi és Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az autósokat.

A két halálos áldozattal járó lövöldözést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség vizsgálja.

Rövid időn belül ez a második eset, hogy közúti ellenőrzéssel kapcsolatban meghalt egy rendőr. Július 23-án egy megállított, majd menekülő BMW-s halálra gázolt [2] egy zuglói rendőrt, Radovics Dusán zászlóst.