A városháza cégeként a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. közpénzből három médiafelületet kezel: ezek a Miskolc Tv, a MiNap Online és a MiNap hetilap . A képviselő kifejtette:az utóbbi hetekben az olvasók megdöbbenve tapasztalhatták, hogy egyre kevesebb fideszes hír jelent meg ezekben a médiumokban .

Úgy tapasztalják, hogy a Fidesz álláspontját tartalmazó cikkeket előzetesen cenzúrázzák, MSZP-s kampánykiadvánnyá lett az újság. Példaként idézte, hogy Káli Sándor polgármesternek a köztársasági elnökhöz írt a MiNap-ban megjelent nyílt levelére írt reagálásuk csak fizetett politikai hirdetésként jelenhetett meg, ugyanakkor szocialisták azonnal – azonos lapszámban – reagálhattak is rá a lapban. Hogyan juthattak hozzá a megjelenésig kvázi üzleti titkot képező levélhez? – kérdezte a képviselő.

Megemlítette a szeptember 02-i Miskolci TV Híradón belüli 11 perc kontra 48 másodperc MSZP/Fidesz véleményarányt is. A jelenlévő Sebestyén László képviselő hangsúlyozta, hogy az esetek alapján kijelenthető: megfosztják a miskolciakat a hiteles tájékozódás lehetőségétől. Zsiga Marcell elmondta:az ügyben már hétfőn megteszik a megfelelő jogi lépéseket -írja a boon.hu