Az MSZP vezette miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kht. önkormányzati választási működését kritizálta Zsiga Marcell és Sebestyén László, a Fidesz-KDNP két miskolci országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, azt állítva, hogy a pártszövetség választási megnyilvánulásai nem vagy csak alig jelennek meg, annál inkább a szocialista párt jelöltjeinek szavai.

Médiadiktatúra van Miskolcon – jelentette ki a két országgyűlési képviselő, hozzátéve: sérti a szólás szabadságát a város szocialista vezetése. Mint fogalmaztak: „napjainkban is megjelenik, az 50-es évek legsötétebb diktatúráját idézve, a szocialista diktatúra Miskolcon”.

Zsiga Marcell és Sebestyén László emlékeztetett arra, hogy közpénzből a Miskolc Tv, a MiNap Online és a MiNap hetilap mutatja be a várost, és az utóbbi hetekben egyre kevesebb fideszes hír jelent meg ezekben a médiumokban.

Elmondták: a Fidesz véleményét és álláspontját tartalmazó cikkeket cenzúrázzák. Úgy tűnik, a cikkek tartalmát előzetesen egyeztetni kell a szocialista városvezetőkkel, hogy ők dönthessék el, mi jelenhet meg, minek kell megjelennie – tették hozzák, megjegyezve: szerintük a közpénzből fenntartott miskolci média megfosztja a miskolciakat a hiteles tájékozódás lehetőségétől.