Nyílt válasz Kriza Ákos polgármesterjelöltnek
Tisztelt Kriza Ákos Úr!

Már vártam, hogy mikor kezdi meg a Fidesz a nyíltlevél-projektjét

.   Ha azonban már veszi a bátorságot arra, hogy nyílt levelet írjon, annak ellenére, hogy a várossal és annak sorsával az előző években nem foglalkozott és tisztelt párttársai is csak levelezgetni tudtak tavasszal és vitázni személyesen nem, akkor azt a minimális elvárható tiszteletet adja meg a címzettnek, hogy megszólítja tisztelettel, s elköszön tőle. De tudom, hogy ezt nem várhatom el Öntől, Önöktől.

Tisztelettel kérdezem: Ön ezzel a stílussal akarja Miskolcot képviselni? Miért nem segített építeni a várost az elmúlt években? Én is látom a problémákat, csak én a csapatommal megpróbálom azokat megoldani. Kérdezem: árvíz idején hol volt Ön?

  Mert én és a csapatom a gátakon voltunk… Önt nem láttuk. S hol volt az elmúlt években? Másfél évig – távozásáig – meg sem szólalt a közgyűlésben.

Beszélni, megalapozatlanul ígérgetni mindenki tud.

Ha nem vette volna észre a „barátságtalan” tömegközlekedés Miskolc legnagyobb projektjének, a Zöld Nyíl Villamosprojektnek a következménye, amelyet hamarosan befejeznek a kivitelezők. Ön beszél biztonságról? A Fidesz vezette kormány azt ígérte az embereknek, hogy 2 hét alatt mindenhol rend lesz, de hosszú évek óta éppen idén augusztusban követték el a legtöbb bűncselekményt. Az Ön kormánya „betonozta be” a csaló fészekrakókat azzal, hogy nem lehet jövő tavaszig lakásukból eltávolítani azokat, akiket mi már a nyár végén kilakoltattunk volna. Álljon ki az emberek elé, s ezt hangoztassa! Ott beszéljen a jobboldali városvezetés által eladott – ma már magántulajdonban lévő – Avas Szálló sorsáról is!

Tisztelt Jelölt Úr! Ne beszéljen mellé! Egyre több ember látja, hogy maguk csak ígérgetni tudnak. Hol van az egyszeri adócsökkentés, amelyet megígértek? Miért kell emberek százezreinek a kormány rossz döntései miatt több tízezer forinttal megnövekedett hiteltörlesztést fizetnie?

Ezekre a kérdésekre adjon választ! Ám abban egyetértek Önnel, hogy „bízzuk a miskolciakra annak eldöntését, mi a számukra és a város számára a legelőnyösebb megoldás!”

Egyúttal felszólítom, hogy fejezze be a városban a nyílt levelezést, ha gondolja üljünk le és vitassuk meg a város dolgait, akár tv-kamerák jelenlétében i!

Miskolc, 2010. szeptember 3.

Tisztelettel

Káli Sándor