LAKOSSÁGI HÍRLEVELEK A COOP BOLTOK HIRDETŐTÁBLÁIN (B-A-Z. MRFK)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya immár hatodik éve működteti Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszerét (ELBIR).

A bűnmegelőzési kommunikáció javításának érdekében kifejlesztett és alkalmazott programon belül E-mail útján, havi rendszerességgel küldünk hírlevelet a megyénkben lévő önkormányzatoknak, oktatási intézményeknek, szakintézményeknek.

A széleskörű tájékoztatás alapja az elektronikus információáramlás központi elosztóhelyeinek feltárásával a rendszerhez történő csatlakozási pontok spektrumának bővítése. Hírleveleinkkel az ország valamennyi önkormányzatának, iskolájának gyógyszertárának, üzemanyagtöltő állomásának közvetve nyújtunk bűnmegelőzési jellegű szolgáltatást.

Az említett célcsoportokon túlmenően folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket is, amelyek segítségével növelhetjük az állampolgárokkal történő kommunikációnk hatékonyságát. Ennek egyik útja a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló intézmények, gazdálkodó szervezetek, vállalkozások döntéshozóinak megkeresése, megnyerésük a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységében való közreműködéshez.

A lakosság felé nyújtott szolgáltatásunk fejlesztéséhez 2010. szeptemberétől az UNIÓ-COOP Zrt. is csatlakozik.

A havi rendszerességgel kiadott hírleveleinket a Zrt. elektronikai rendszerének bevonásával a bolthálózat tagjaihoz rövid időn belül, költségmentesen kijuttatja. Lakossági hírleveleinket a Coop csoport mintegy 90 Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén lévő áruházának hirdetőtáblájára, látható helyre kifüggeszti.

Szeptember elsejétől Miskolc nagy forgalmú és a leginkább érintett célcsoportot is ellátó boltjaiban (Búza téri Coop áruház (Árucsarnok), Bulgárföldi Coop áruház) lesznek kihelyezve figyelemfelhívó anyagaink egy erre a célra rendszeresített hirdetőtáblán.

A Coop csoporthoz tartozó boltok a hónapban folyamatosan helyezik ki a hírleveleket. A következő hónapban már minden érintett áruházban olvashatóak figyelemfelhívó anyagaink.

A Coop bolthálózat lakosság körében való népszerűségéből és vezérigazgatójának személyes elhivatottságából vesz részt az állampolgárok ilyen jellegű felvilágosításában.

Programunkhoz csatlakozik a Miskolc, Andrássy utca 49. szám alatt található CBA üzlet is.

Jelen kezdeményezésünk kedvező hatással lehet a lakosság védekezőképességének fejlesztésére, szubjektív biztonságérzetének javítására és kihat bűnmegelőzési tevékenységünk eredményességére is.

2010. szeptember 10-én, 10.00 órától a Miskolc, Bulgárföldi Coop áruházban a sajtó képviselői is tanúi lehetnek az első (2010. szeptember havi) lakossági hírlevél ilyen módon történő terjesztésének.