Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra Miskolcon

Az újabb felvételen Horváth Ottóné azt mondja, hogy tud az uniós pályázati pénzek körüli visszáságokról, de ezek nem érdeklik

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra arról a mikolci szocialista önkormányzati képviselőről, aki korábban kirúgással fenyegetett meg egy iskolaigazgatót, ha nem köt megbízási szerződést a Káli Sándor MSZP-s polgármester támogatását élvező cégekkel. Az újabb felvételen Horváth Ottóné azt mondja, hogy tud az uniós pályázati pénzek körüli visszáságokról, de ezek nem érdeklik

. A hangfelvételen a következő szöveg hallható.”Nagyon sok csúnya dolog látszódik, így tényleg látja az ember, hogy mik zajlanak, letagadnak olyan dolgokat, nyilván mennek ezek a dolgok, hogy kinek mennyi pénz jut belőle, de ez minket nem érdekel.”

Csak többszöri kérésére játszhatta le ezt az újabb hangfelvételt a Juventus rádió szerkesztője Tóth-Szántay József a város szocialista politikusainak. A felvételen az a szocialista képviselőnő hallható, aki éppen egy másfél hete nyilvánosságra került másik hangfelvétel miatt „A Becsületem a tét” címmel tartott sajtótájékoztatót.

„Ha fel vagyok jelentve, ezt a dolgot ki kell vizsgálni. A teljes vizsgálati anyag tekintetében lehet erről a dologról beszélni” – közölte Horváth Ottóné (MSZP) önkormányzati képviselő. A politikus az újabb hangfelvételre érdemben nem reagált.

A Híradó által is bemutatott korábbi felvételen Horváth Ottóné kirúgással fenyegetett meg egy iskolaigazgatót, aki nem akart megbízási szerződést kötni a Káli Sándor MSZP-s polgármester támogatását élvező cégekkel. Az igazgató négy iskolát képvisel az európai uniós pályázaton. Félmilliárd forintot nyertek, a felvételek szerint ebből a pénzből juttatta volna megrendeléshez a kiválasztott cégeket a polgármester. Káli Sándor az általa elrendelt belső vizsgálat eredményét szerdán hozza nyilvánosságra.

hirado.hu