Meghallgatja az ügyészség a szoci Molnár Gyulát

(Molnár Gyula) Kihallgatják a Központi Nyomozó Főügyészségen Lakos Imrét, a XI. kerület volt SZDSZ-es alpolgármesterét – értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint Lakost várhatóan meggyanúsítják a Kopaszi-gát körüli visszaélések miatt. A gát melletti, félmilliárd forintot érő telkeket egy offshore cég kétszázmillió forintért szerezte meg- az ügyben 2007-ben tett feljelentést Schneller Domokos fideszes képviselő, a vádhatóság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indított nyomozást.

Szerdán Molnár Gyula szocialista polgármestert is meghallgatják- az ő neve korábban a Lágymányosi-öböl privatizációjával kapcsolatban vetődött fel.

FRISSÍTÉS:
A vagyongazdálkodásért felelős Lakos Imre alpolgármester a posztjából fakadó függőségi viszonyt kihasználva a hivatali helyzetével visszaélt, hogy egy kft.-nek előnyt szerezzen – nyilatkozta Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője az InfoRádiónak. A nyomozóhatóság szerint az alpolgármester és a polgármester tudtával, az államháztartási törvényt megkerülve juttatták át a gazdasági társaságnak a tulajdonjogot.

Lakos Imre panasszal élt a gyanúsítás ellen. Ügyvédje közölte, alaptalannak tartja a gyanúsítást és furcsállta, hogy védencét a választások előtt gyanúsították meg.

Molnár Gyula nem jelent meg az ügyészségen, magát előzetesen nem mentette ki. Molnár úgy nyilatkozott, nem kapott hivatalos értesítést, Fazekas szerint az idézés azonban akkor is szabályszerűnek minősül, amennyiben az visszaérkezik a feladóhoz. Fazekas közölte, a beidézettek politikai nyilatkozataira nem kíván reagálni. Az ügyben másokat is beidéztek, ám Fazekas további részleteket nem közölt.