Felfoghatatlan tragédia rázta meg a miskolci Somlyó Zoltán utca lakóit. Egy 3 éves kisfiút gázolt halálra tolatás közben egy egyetemi professzor, miközben az ő gyermekei a hátsó ülésen   ültek.

Tündéri, mindig vidám, eleven kisfiú volt a hároméves T. Ferike. Azon a végzetes napon édesapjánál töltötte a hétvégét. A kisfiú náthás volt, emiatt édesanyja még gondolkodott is rajta, hogy elengedheti- e gyermekét külön élő férjéhez.

– Ferike az udvaron játszott, az apja beállt a kocsival és azt hitte, bezárult a távirányítású kertkapu. Ám a kisfiú a kis rést kihasználva egy szempillantás alatt kiszökött – mondta lapunknak a baleset egyik szemtanúja.

A szemközti házban lakó egyetemi professzor éppen tolatott ki az udvarból, és megállt, hogy becsukja a kaput. A gyermek eközben került a kocsija mögé háromkerekű kismotorjával. A férfi visszaszállt, nem vette észre a bujkáló gyereket, és elgázolta.

– Nagy csattanásra lettünk figyelmesek, a tanár úr azonnal

  az ölébe kapta Ferikét és rohant vele a kisfiú édesapjához, miközben kétségbeesetten kiáltotta, hogy hívják a mentőket. A hátsó ülésen ültek a saját gyermekei is, akik nem tudták abbahagyni a zokogást – emlékezett a borzalmakra egy másik szomszéd.

A mentők már hiába jöttek, Ferike életét nem tudták megmenteni. A tragédia után mindkét család összeomlott. Az egyetemi professzor négy gyermekével nemrég költözött az utcába, mindenki rendes, becsületes embernek tartja. Legalább annyira sajnálják őt, mint a gyászoló családot.

A gázoló anyósa könnyeivel küszködve beszélt a tragédiáról.
– Az egész családunk beleroppant ebbe a borzalomba. Hívő emberek vagyunk, és ha a gyerekekre nézünk, eszünkbe jutnak azok a rettenetes pillanatok. Ezt nem lehet feldolgozni – mondta az asszony a Bors-nak