Keresztéte – Ilyen is van: megsemmisítette a helyi választási bizottság a hétvégi szavazás eredményét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keresztétén.

A faluban a választást megelőző hetekben megszaporodtak a papíron újonnan beköltözők. 33-ról 96-ra nőtt a szavazásra

jogosultak száma. Bár a jegyző korábban 41 nevet fiktívvé nyilvánított, a vasárnapi szavazáson majdnem mindenki megjelent.

A helyiek szerint az egyik jelölt költöztette be ismerőseit a faluba, hogy rá szavazzanak. Egyelőre a régi polgármester marad a helyén, két nap van arra, hogy a döntés ellen fellebbezzenek.A helyiek szerint többen úgy mentek szavazni a szlovák határ menti kis faluba, Keresztétére, hogy azt sem tudták, hol van. A hétköznap csöndes településen a vasárnapi szavazás napján sokan voltak. A faluban augusztus óta 33-ról 96-ra nőtt a választásra jogosultak száma. Keresztétén ketten indultak a polgármesteri címért. A helyiek azt feltételezik, hogy az egyikük azért költöztette be papíron az ismerőseit, hogy rá szavazzanak.

A jegyző korábban 41 beköltözőt fiktívvé nyilvánított, de ők mégis szavaztak. A választási bizottság ezután semmisítette meg a végeredményt.

Keresztéte mellett a Borsod megyei Arkán is kétszer annyi választópolgár lett néhány hét alatt. 80-ról 178-ra nőtt a számuk. Ott egyelőre senki nem fellebbezett a választás eredménye ellen.