Miskolci nyomozóhatóság számára nem bűncselekmény mások testi épségének veszélyeztetése fertőzésveszéllyel. Számukra már természetesek a jogszabálysértő állapotok.

Részletek:

Miskolci Rendőrkapitányság 05010/1385/2010 ikt. Sz. határozatot hozott nyomozás megszüntetéséről. A Bábonyi bércen utcára folyó szennylé a hatóságok szerint ma Magyarországon egy természetes állapot. A rendőrséget nem érdekli az, hogy a terület védműves terület és az 1967 es ÉVIZIG rendelet szerint tilos a szennyvízszikkasztás. Az sem érdekli a rendőrséget, hogy az érvényes hulladék elhelyezési rend szerint csak és kizárólag szigetelt szennyvíztárolót lehet használni /21/2009. (VI.30) rendelet/, és a fekáliát veszélyes anyagnak minősíti a 2000. évi XLIII. Törvény és a 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről.

A 2010. 07.30.-án készült helyszíni bejáráskor egyértelműen látható az utcára folyó szennylé.

Összegzés: A jelenlegi jogszabályok és a helyszíni bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a Bábonyibércen fertőzésveszélyes a terület, mivel az egészséget veszélyezteti az emberi szennyvíz és ürülék elhelyezés rendjének megsértése.

Üdvözlettel:

Szemes István