A napokban, az esti órákban Ózdon egyedül tartott hazafelé egy időskorú néni. A lépcsőház ajtajához érve összetalálkozott egy általa ismeretlen fiatalemberrel, aki megszólította őt, majd beszédbe elegyedett vele. Eközben a férfi az asszonyt keksszel kínálta meg, aki, hogy a konfliktust elkerülje, elfogadta az édességet, majd próbálta rövidre zárni a beszélgetést és a fiatalembertől elköszönve belépett a lépcsőház ajtaján.

Ezt követően szerette volna bezárni az ajtót, de korábbi „beszélgetőpartnere” a lábával megakadályozta, hogy ezt, majd a néni után ment a lépcsőházba. Az idős asszonyt a falhoz szorította és próbálta a száját befogni, de a segélykiáltást már így sem tudta megakadályozni. Közben az elkövető néni által magához szorított táskát próbálta elvenni a kétségbeesett sértettől, mivel azonban ez nem sikerült neki, így a másik kezében lévő reklámszatyorból az alufóliába csomagolt palacsintát rántotta ki, majd azt magához véve mivel meghallotta, hogy valahol nyílik egy ajtó a lépcsőházból elszaladt.

Az idős asszony közben folyamatosan segítségért kiáltott, így ezt meghallva két járókelő a futva menekülő férfi üldözésébe fogott. Eközben egyikükhöz az elkövető hozzávágta a nála lévő palacsintát, majd egy bokros területre szaladt, ahonnan a rendőrjárőrök megérkezéséig nem tudott kijönni, köszönhetően a gyors állampolgári és rendőri együttműködésnek. A rablót a rendőrök a helyszínen elfogták, majd az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatását és a helyszíni szemlét követően őrizetbe vételére is sor került. Ellene a Btk. 321. § (1) bekezdésébe ütköző, a szerint minősülő és büntetendő rablás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás, amely 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.