Kriza: életminőség, rend

Az emberek életminőségének javítását és a rendteremtést nevezte az új városvezetés céljának Miskolc új polgármestere, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) a városi közgyűlés pénteki alakuló ülésén.

A polgármester azt mondta: a miskolciak október 3-án a változásra szavaztak, szellemiségében, gondolkodásában, cselekvésében és értékszemléletében megújult városvezetést választottak

.

P1130781_640x480P1130799_640x480P1130805_640x480P1130767_640x480Az orvos végzettségű városvezető beszédében úgy fogalmazott, hogy Miskolc választópolgárai a város sorsát, jövőjét adták a kezükbe, Miskolcon a változtatásokat mindig a város első emberéhez, a polgármesterhez kötik. A polgármester ezt követően felidézte neves elődei, így például Soltész Nagy Kálmán, Szentpáli István munkásságát.

Kriza Ákos közölte: Miskolc és lakói többet érdemelnek, s október 3-a óta ez csak az új városvezetésen múlik.

Programjáról szólva kiemelte, hogy az biztos pénzügyi alapokon nyugszik, önerőre támaszkodik, a gazdasági felemelkedést biztosítja. A program alappillére: a munka, a közbiztonság, a megélhetés biztonsága. Miskolc Észak-Magyarország szellemi és gazdasági központja lehet – tette hozzá.

A város működtetését illetően a takarékosságról, a közpénzekre odafigyelő gazdálkodásról szólt az új polgármester, aki azt is megemlítette: arra törekszik, hogy a helyi vállalkozások megerősödjenek, s a „helyi gazdaság megerősödését a kormányzat is támogatja”. Szorgalmazta az önkormányzati cégek hatékonyabb gazdálkodását, mert ezen társaságok a város legnagyobb foglalkoztatói.

Úgy fogalmazott: az új városvezetés célja a miskolciak életminőségének javítása, valamint a rendteremtés, ami nemcsak az utcákra és a terekre vonatkozik, hanem az „uralkodó értékrendre” is. Miskolcnak minden tisztességes emberre szüksége van, egy városban élünk, amelyet közösen kell építeni – mondta az új polgármester.