Azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát annak az egri rendőrnek, aki egy falopásnál történt intézkedésnél egy roma férfi hátán vitette magát néhány méteren. K. Mihály főtörzsőrmesterrel szemben az Egri Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt vizsgálódik.

Idén nyáron az Egri Rendőrkapitányságra falopásról érkezett bejelentés egy közeli településről, Ostorosról. A helyszínre érkező egyenruhások még ott fülön csípték a tolvajokat. Miközben terepszemlét tartottak, az egyik járőr, K. Mihály főtörzsőrmester egy nagyobb pocsolyánál – azért, hogy ne legyen sáros a bakancsa – az egyik tolvajt magához hívta és a hátára vetetve magát kelt át a bokán felül érő vízen.

    A történteket egy mobiltelefon kamerájával rögzítették. A hvg.hu-hoz került felvétellel kapcsolatban a Heves Megyei Főügyészség szóvivője, Konkoly-Thege László megerősítette, hogy eredeti és az képezi a vizsgálat alapját. „A rendőrrel szemben parancsnoka feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen hivatali visszaélés gyanúja miatt” – közölte a szóvivő, hozzátéve: a K. Mihályt cipelő roma férfi nem tett feljelentést.

{mp4-flvremote}http://vod.hvg.hu/hvg_flv/rendor.mp4{/mp4-flvremote}