A háziorvosomról szeretnék nektek írni. 50 körüli férfi,remek szakembernek ismertem meg. Már több, mint egy éve járok hozzá, szerencsére csak alkalmanként, mert nincs olyan betegségem, amely napi szintű orvoslátogatásra kárhoztatna. Azt vettem észre az elmúlt idő alatt, hogy mindig rettenetesen nagy sor áll az ő rendelője előtt, miközben a rendelőben más orvosok is épp betegeket fogadnak. Ez még teljesen rendben is volna, hiszen azoknál szoktak sokan várni, akik jó orvosok. Azt viszont sosem értettem, hogy a rendelési idő kellős közepén miért szaladgál ki az sztk-ból és tűnik el 30-40 percekre.

Aztán egyszer „megvilágosodtam”. Történt ugyanis, hogy elkaptam valami légúti fertőzést, ezért úgy döntöttem, hogy az otthoni méz/tea kúra helyett megvizsgáltatom magamat és felíratok valami gyógyszert.

Ahogy sétáltam a rendelő felé, beugrottam a közelben lévő szupermarketbe egy üveg ásványvízért. No és kivel találkoztam a boltban? Ki vásárolgatott vidáman a rendelési idő kellős közepén? Pontosan, az én háziorvosom.

Azóta többször is láttam rendelési időben itt-ott (hol a zöldségesnél, hol a piacon), miközben feltételezem szokás szerint tömegesen vártak rá. Kérdem én, rendben van ez így? Nem vagyok tisztában a háziorvosok munkabeosztásával, de ha én lógnék ki munkaidőben intézni a saját privát dolgaimat, repülnék is azzal a lendülettel.

Örülnék, ha az orvosok is kifejtenék a véleményüket, mert valóban érdekelne, hogy tényleg nincs idejük elintézni a bevásárlást és egyebeket, vagy csak egyedi példával állunk szemben.

Tszteletel: B.G.