Miskolcon az összes párt együtt ünnepelt
Közös volt az ünnep Miskolcon, a politikai pártok és a különböző szervezetek együtt emlékeztek meg 1956 forradalmáról és szabadságharcáról szombaton, ilyenre 2007 óta nem volt példa a borsodi megyeszékhelyen. A szombati megemlékezésen ünnepi beszéd nem hangzott el.

A Zsolcai kapuban, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság épületével átellenben lévő óvoda falán lévő fekete márványtábla emlékeztet a forradalom és szabadságharc 26 miskolci áldozatára. 1956. október 26-án, a forradalmat éltető diósgyőri munkások, bányászok, középiskolás diákok, egyetemisták, városlakók több ezres tömegébe lőttek gépfegyverekkel az ávósok a rendőrség ablakaiból. Az áldozatok előtt fejet hajtott Kriza Ákos, Miskolc október 3-án megválasztott Fidesz-KDNP-s polgármestere, és koszorút helyezett el Káli Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere is. A politikai pártok – Fidesz, KDNP, MSZP, Jobbik, MDF, FKGP – képviselői is virágot helyeztek el az emléktáblánál, miként az 56-os szervezetek, a politikai foglyok, a vitézi rendek képviselői is.

Ilyen közös megemlékezésre 2007 óta nem volt példa Miskolcon. Abban az évben, a 2006-os budapesti eseményekre, a forradalom 50. évfordulóján elkövetett súlyos jogsértésekre, a túlzott rendőri erőszakra hivatkozva a Fidesz helyi vezetői távol maradtak az akkor még MSZP vezette miskolci önkormányzat szervezte ünnepségről, külön emlékeztek meg 56-ról.