Az FTC 9-2-re nyert az ősi rivális Újpest otthonában a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga pénteki játéknapján. A Miskolc fontos három ponthoz jutott Brassóban, míg a Steaua Bucuresti nagy csatában verte a Fehérvárt.

A Megyeri úton az első harmadban még 2-2 volt az állás, ám ezt követően beindult a zöld-fehér gépezet. Főleg Feil Arnold sziporkázott, a csatár mesterhármasa mellett két gólpasszt is adott, így összesen öt ponttal zárt. Érdekesség, hogy mindkét csapat cserélt kapust a meccsen. A hajrában az újpesti Roczanov Dezső és a ferencvárosi Bontovics Márton végleges kiállítása színesítette a meccset.

A Miskolc 12 perc alatt már 3-0-ra vezetett Brassóban, és ez az előny elégnek bizonyult. Mivel a héten a Dunaújváros a Kontinenstális Kupában érdekelt, ezzel a mostani sikerrel a Jegesmedvék feljöttek az előkelő második helyre a HSC Csíkszereda mögé. A csíkiek szintén a Kontinentális Kupában érdekeltek a napokban.

A nap harmadik összecsapásán a bukarestiek szép lassan elhúztak 3-0-ra, majd őrületes hajrát nyitott a Fehérvár, ám a magyar együttes erejéből csak két találatra tellett.

Eredmények:

* Újpest – FTC-Orangeways 2-9 (2-2, 0-4, 0-3)
* Fenestela Brasov (román) – Miskolci Jegesmedvék 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)
* Steaua Rangers Bucuresti (román) – Sapa Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)