50 milliót lopott ügyfeleitől, majd külföldre szökött egy tiszaújvárosi ügyvéd. Afrikában bujkált, ott elkapta a maláriát és elrabolták a pénzét is. Lefogyva, nincstelenül jött haza, a rendőrök a napokban Ferihegyen vették őrizetbe. Az egyik károsult azt mondja, azért adott milliókat az ügyvédnek, mert azt ígérte, hogy befekteti a pénzt és sokkal többet fog visszaadni

Malawi Afrika egyik legszegényebb országa. Itt bújt el a borsod megyei ügyvéd. A begyűjtött 50 millió forinttal. Családja, ügyfelei sem tudták hol van.

– Én azért havonta egyszer-kétszer elmentem hozzá, zárva volt az iroda. ismerőseimet hívtam, azt mondták ő már nem tartózkodik Magyarországon, itt hagyta feleségét és két gyerekét is – mondta egyik volt ügyfele a Tényeknek, Bialaszek János vállakozó. Úgy tudjuk majdnem 40 millió forintott adott P.Marcell ügyvédnek.

Az ügyvéd intézte a vállakozó céges és magánjogi ügyeit is.

– Úgy döntöttünk közös megegyezéssel, hogy ami megtakarításom van, azt odaadom, mint kölcsönt, vagy ügyvédi letétet és ő ezeket megpróbálja hasznosítani.

Az ügyvéd 4 ügyfelétől összesen 50 milliót forintot kapott. Ezzel aztán Afrikába, Malawiba ment.

Az országnak nincs kiadatási egyezsége az Európai Unióval. Viszont még mindig törzsi viszonyok uralkodnak. Az AIDS miatt egymillió gyerek maradt árván. Madonna korábban két gyereket is örökbe fogadott innen.

A férfi ügyvédje, Lichy József szerint akar fizetni. Az más kérdés, hogy tud-e. P.Marcell egy évig volt Afrikában. Maláriás lett, 45 kilót fogyott. A pénze is eltűnt. Ferihegyen fogták el, mikor hazajött. Nemzetközi elfogatóparancs is volt ellene.

Elmondása szerint minden pénzét elrabolták másrészt ellopták tőle az ottani viszonyrendszerek közt. Így gyakorlatilag a hazatérését követően ő maga is jövedelem és készpénz nélkül maradt – mondta Lichy.

Az ügyvéd szerint, mivel P. Marcell ezeket az összegeket magáncélra kérte kölcsön, az eset nem minősül sikkasztásnak. A károsultak így legfeljebb polgári perben követelhetik pénzüket.
tenyek.hu