Adventure starts here. Előkerült az 50 milliót elverő tiszaújvárosi ügyvéd

Egy évig bujkált Afrika egyik legszegényebb országában egy Tiszaújvárosban praktizáló ügyvéd. P. Marcell (38) a gyanú szerint „lenyúlta” a letétesek pénzét, ebből utazott. A jogász két hete jött haza szegényen, betegen, a Ferihegyi repülőtéren vették őrizetbe, mert a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene több mint 50 milliós sikkasztás miatt.

P. Marcell tavaly szeptemberben tűnt el egyik pillanatról a másikra, és vele együtt lába kelt a millióknak, amit ügyfelek hagytak nála letétben. Hollétéről a családja sem tudott. Az, úgy tudjuk, őket is meglepetésként érte, hogy a családapa Malawiban bujkált.

Ott – információink szerint – próbálta hasznossá tenni magát, beállt egy önkéntes segélyszervezethez. Afrikai tartózkodása kalandosra sikerült, hiszen a Blikk úgy értesült: P. Marcell elkapta a maláriát, meglopták, majd kirabolták. Amikor elfogyott a pénze, úgy döntött: hazajön. A jogász nem először lépett le otthonról.

Mint megírtuk, 2005 májusában eltűntként keresték, miután felesége bejelentette: férje nem adott életjelet magáról. Akkor P. a lakásáról világosszürke Peugeot 307-es gépkocsijával Tiszaújvárosban lévő irodájába hajtott. Reggel beszélt még telefonon a feleségével, de utána nem jelentkezett. Autóját később a rendőrök megtalálták a schwehati repülőtéren. Mint utóbb kiderült, Brazíliában volt, fotósként próbált megélni, sikertelenül. A hatóságok most is azt gyanították, oda szökött az ügyvéd. Megkerest ük P. Marcell feleségét, aki nem kívánt nyilatkozni. A betegsége miatt most is elkülönítve őrzött jogász védője, Lichy József elmondta: P. tagadja a bűncselekményt.– Ez egy kölcsönüzlet volt, ügyfelem a letéti bizonylatokat fedezetül adta. Ez véleményem szerint így nem bűncselekmény – magyarázta Lichy, hozzátéve: P. Marcell azért hagyta el az országot, mert összecsaptak a feje felett a hullámok. A rendőrség sikkasztás miatt nyomoz az ügyvéd ellen, és várja azok jelentkezését, akiket megkárosított a jogász-írja a blikk.hu