Kábítószer-termesztésből és eladásból tartotta fenn magát egy 35 éves férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a dílert és társát előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A férfi és a nő egy évvel ezelőtt költözött Budapestről Kácsra, és még a szomszédaikkal sem voltak beszélő viszonyba. A faluban azért nem tűntek fel, mert sok az üdülő akik jönnek mennek egész évben.

A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai közúti ellenőrzést tartottak Mezőkövesd belterületén, s az egyik autó 35 éves vezetőjénél több mint 100 gramm zöld növényt találtak, amelyről később kiderült, hogy marihuána-alapanyag.

A férfinál tartott házkutatás során további kábítószert és annak termesztéséhez szükséges eszközöket foglalt le a rendőrség. A kácsi ingatlan melléképületében több mint száz különböző méretű vadkender „várta a szüretet”.

Az adatok szerint a 35 éves „drogkertész” évek óta kábítószer-termesztésből, a növények értékesítéséből tartotta fenn magát, mivel más jövedelemmel és munkahellyel nem rendelkezett. A rendőrök a nyomozás során két miskolci férfinál tartottak egyidejűleg házkutatást, akik drogot vásároltak a dílertől és azt tovább értékesítették. A tárgyi és más bizonyítékok alapján a rendőrség a 23 és a 31 éves férfi előzetes letartóztatását is indítványozta, amelyet a bíróság elrendelt.