Köszönöm,hogy létezik ilyen oldal, mert az elmúlt bő két évben egy csomó panaszt boncolgató fórumot kerestem ehhez hasonlót nem találtam. A „csavar átszakította a csontomat” vagy mi történet alapján leírom az enyémet is.

A történet 2 és fél éve kezdődött egy labdarúgó mérkőzésen. Belém szállt egy közel 100kg-s ember térdem meghalt, bedagadt alig tudtam lábra állni. Elmentem a helyi sztk-ba vért szívtak le. Ezután mondták az okosok, hogy ha vér jött le akkor komolyabb a dolog.Na lényeg, hogy ajánlásra bekerültem egy vidéki kórház orvosához. Hét közepén megvizsgált.

Pénteken műtött. Előtte elmondta mi lehet a bajom…stb. A lényeg az hogy részleges keresztszalag szakadásom és porcleválásom volt. Benyomott még két csavart(hagyományosból) aztán kórterem
És vártam mi lesz. Jött is az orvos mondta,hogy 6hónap múlva már focizhatok, örültem mint állat, mondom megy ez.

A problémák ott kezdődtek hogy eleve a műtőből úgy hoztak ki,hogy a lábam csípőtől talpig be volt gipszelve 15fokban. Ez itt így megy mondták, mondom jó. Közben venni kellet x ezerért a gipsz helyére egy állítható térdgépet,amit ugyancsak 15 fokkal kellet viselni kezdetben. Na miután orvos elengedett azt mondta 2hétig nem vehetem le és nem állíthatok a gépen. Két hétig talán csak fürdésnél vettem le ha fürödtem, majd minden kontrollnál állítottak 15fok + irányba,mert azt mondták, hogy műtét után 6hét múlva már 90fokbna tudni kell hajlítani. Ez még talán nagyjából ment is olyan 70fokig. Közben elkezdtem a gyógytornát a lakóhelyemen gyógytornásznál, de még a térdgépet hordtam mert azt 5-6 hétig viselni kell.

A probléma itt kezdődött el. A tornász mondja, hogy nyújtsam ki a térdem(lábam). Ezt 15foknál minuszabbra nem tudtam. Itt tudatosult bennem, hogy itt kurvára elcsesztek vmit.

Innentől nem is tudom hány hétig-hónapig jártam vissza az orvoshoz, gyógytornászhoz kb nulla eredménnyel. Még mindig bíztam benne, hogy az orvos tudja mit csinál.

Ekkor úgy nézett ki a térdem, hogy nyújtás mínusz 12 fok hiányzott, hajlításnál még a derékszöget sem tudtam elérni. Na okos orvos kitalálta,hogy ez normális be kell mozgatni.

Időpont,műtő,altatás bemozgatás. Mikor felkeltem úgy éreztem jobb lett sokkal, de kis idő múlva annyira bedagadt, hogy azt hittem meghalok. Hozzáteszem előtte is óriási kínokon mentem át gyógytorna közben meg úgy sima séta során. Úgy mentem mint egy béna.

Tehát bedagadt és aznap már haza is mehettem és az orvos már mérgesen mondta, hogy ez már az én hibám a kezdetektől fogva miért nem súlyoztam le a térdhajlatot. Ja mondom mert a lelkemre kötötte, hogy le ne vegyem a térdgépet,mert akkor nem csinált semmit.

Így visszagondolva én is hibásnak érzem magam mert műtét után otthon többet lehettem volna térdgép nélkül és többet csinálhattam volna a kórházból hozott gyógytorna gyakorlatokat.De ezek a gyakorlatok is annyik voltak a kórházban, hogy ugye ott sem vettük le a térdgépet, hanem csak úgy próbáltam nyújtogatni, hogy fix 15fokra be volt állítva. Én meg ezt sajna hazahoztam és az orvos bevágja nekem hogy én vagyok a hibás. Ezek (az orvos és a tornász is elbeszéltek egymás mellett)

Fasza mondom itt vagyok 22 évesen és mozgássérült vált belőlem.
Na ekkor döntöttem el,hogy magyar sztárorvos írány. 3hónap várakozás után elmentem hozzá és azzal kezdte,hogy milyen rosszul néz ki. Fogta és leszívta a fölöst. Úristen mondom az előző kontár orvos egyszer se műtét után se bemozgatás után még csak említést sem tett a térd gennyel és vérrel való könnyítéséről.
Új orvosom újra megműtött igaz csak artoszkóppal, szétvágta az összenőtt részeket, kitisztította azt, ő is bemozgatta és hozzátette hogy a szalag nem igazán van jó helyre visszarakva, de majd 1év mólva meglátjuk. Ő is mondta ezt a lesúlyozást meg minden, amit csináltam is becsülettel, de még így sem az igazi a térdem. Ő egy nap leszívta a fölöst, legalább kétszer térdmozgatógépet használtam….mondjuk az előzőnél is de az nem ért semmit. Összességében új orvosom nagyjából rendbetett, de még mindig hagy némi kívánnivalót a térdem.

Teljesen a mai napig nem tudom kinyújtani, holott ismerőseim akik eleve ide jöttek már régen újra a pályán tolják. Valaki esetleg élt át hasonlót megoszthatja nyugodtan.