Kiemelt támogatói díj a hazai high-tech vállalatnak
Az idei évben a 77 Elektronika Kft. is megkapta a „Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója Díját”, miután az Egészségügyi Kar számára nyújtott támogatásával a vállalat jelentősen hozzájárult a Kar gyakorlati képzési feltételeinek javításához fejlesztéséhez.
A Miskolci Egyetem 2007-ben alapított díjat azon gazdasági szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek, illetve magánszemélyek elismerésére, akik jelentős támogatást nyújtanak az intézmény munkájához. A díjat idén a 77 Elektronika Kft. is elnyerte, amely az anyagi segítségen túl eszközökkel (pl. gyermek-inkubátor) is támogatja az egyetemet, az Egészségügyi Karral pedig jelenleg is közös kutatást folytat az országos Findrisk diabétesz rizikófaktor felmérés gyermek- és fiatalkori cukorbetegséget vizsgáló részében.
Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Az eredményes tanuláshoz és kutatáshoz nyugalomra, jó tudományos környezetre és megfelelő infrastruktúrára van szükség. Vállalatunk minden lehetséges módon igyekszik hozzájárulni ezeknek a feltételeknek a megteremtéséhez, és meggyőződésünk, hogy a fiatal hazai szakemberek képzését segítő támogatás a legjobb helyre került. Az egyetemtől elnyert díj rendkívüli megtiszteltetés számunkra, és bízunk abban, hogy támogató tevékenységünk további elismerését az jelenti majd, hogy a hallgatók az egyetemen megszerzett tudást a későbbiekben, gyakorló egészségügyi szakemberként kamatoztatni is tudják a betegek érdekében.
A 77 Elektronika Kft. a Miskolci Egyetemmel fennálló együttműködése mellett több oktatási intézményt is támogat, így például a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemet, a középiskolák között pedig az Arany János Gimnáziumot.