Javallom Barátom, olvasgasd az Északhírnök.hu-t: mostanában érdekes cikkeket  találni benne. Figyelmem ott fordult feléjük, mikor visszahallottam: ők is azt írják halasiról, amit rosszmagam, miszerint nevezett személy takarodjon Miskolcról a fővárosba, vagy a börtönbe… ahol jobban érzi magát. Vagy, ha úgy tetszik, gyéef ‘sza mellé, amit eddig is lelkesen szopogatott. (Nem, nem szó szerint, Isten ments, csakis elvtársilag értelmezendő eme nyegle mondat, de a gyakorlatban… hmm?, bár ezeknél nem lehet tudni— hogy az elvi összenyáladzás milyen pesti-testi kapcsolatokkal társul… Voltak már férfiak által megerőszakolt fiúk is e pártban… Pár évvel ezelőtt olvashattunk róla, s nem csak ellenzéki lapban.)

Nos, a 25.-én megjelent Mc Chip-blogra reagáltam, mert nagyon szellemesnek s jó írásnak találtam, és úgy véltem, ehhez lenne pár szavam, s nem féltem válaszolni rá, egy komment keretében… És ma érdklődő pofával olvasom, hogy halasi valamely seggnyalója kardot rántott ellenem, megvédve kenyéradóját: „Takarodj haza, Te szemét …!”( hova haza?, hisz otthon vagyok!!, s miért tisztel meg a nagy T-vel?, talány… De, ha lány is az illető, legalább a helyesírás szabályait illene a fejébe verni… nem úgy, durván… hanem finoman, érzékien… s közben azt suttogni fülébe: te szegény némber, kiért-miért harcolsz ily zsándárki módon…? egy tehetségtelen véglényért??, akit a politika odaköpött elétek, s ti 9 éve a földről nyaljátok a nyálat, mint a kivert éhes kutyák ??… no folytasd kicsim… csináld még, hogy folyjon a dolog…! Auhh!)

S eme feltételezett, de meg nem engedett helyzetben talán azt is fülébe súgnám forrón: te szolgálatkész delnő, egy dologban tévedtél: TE zsidóztál a hozzászólásomhoz való hozzászólásodban… én meg ezt nem szoktam. Keresztény vagyon, tehát nem zsidózom. Te pedig – te esztelen ember – kommentedben visszaküldenél abba a ” zsidó színházba”. (Több helyre is küldtél irományodban.) Rosszmagam játszottam abban a színházban pár évig. (Életem legrosszabb döntése volt oda szerződni…!) De AZT nem tartom zsidó színháznak. Jó színháznak sem. S többé oda a lábam be nem tenném, még nézőként sem. Ám de te, együgyűen s büntetlenül megengedheted magadnak a zsidózás „kényét”…?! Mert úgy érzed: védve vagy, mögötted a szakma, a kritika, a besúgó emgépé, a baloldal… Lelked rajta.

Mert itt csak politikai váltás történt, de nem színházi, s legkevésbé szakmai. Üdv .:Calvero, aki ma kicsit indulatos, de sosem volt antiszemita.