Már majdnem 3 millió nézőnél tart az X-Faktor, bár valószínűleg a rekordközeli nézettségben az is szerepet játszott, hogy nemzeti ünnepünkön került adásba a

Az RTL Klub ismét csak nem kegyelmezett a TV2-nek szombat este, s az X-Faktor legújabb része elsöprő győzelmet aratott. A valóságshow legújabb epizódját 2,83 millióan látták, mely nézettségnél az elmúlt öt évben csak a Csillag születik fináléja produkált többet. A műsor különösképp a fiatalok körében volt népszerű, hiszen a 18-49 éves kereskedelmi korosztályba tartozók közül szombat este 1,32 millióan választották az RTL Klubot, így produkálva 62,5%-os közönségarányt, mely helyenként 66-70%-osra is felszökött, jelezve, hogy minden három tévéző magyar közül kettő az RTL előtt ült.

Természetesen eközben a két másik országos csatorna sem szüneteltette műsorát, a TV2 október 23-a szellemében magyar filmet adott, azonban a 9 és 1/2 randit mindössze 423 ezren látták, ami 8%-os közönségaránynak feleltethető meg. Az m1 ugyancsak magyar produkcióval próbálkozott, a 6:3-at 216 ezren választották.