A most szerdán megjelenő, Felnőtt húsleves című könyvében dr. Csernus Imre (44) őszintén vall válásának körülményeiről.

Nem sokkal a házasságkötés után jött össze a politikussal Csernus felesége.

A szexuális életük

ellaposodásáról is beszámoló pszichiáter bevallja: még sírt is, amikor „ő” – így nevezi könyvében feleségét – elhagyta, de óvatosan fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy „ő” miért költözött el egyik napról a másikra a közös lakásból. Egy informátorunk azonban azt állítja: Csernus nem volt szívbajos, és már korábban rákérdezett, hogy van-e másik férfi a felesége életében. A válasz igen volt.

A pszichiáter feleségéről azt is sikerült megtudnunk, hogy Csernus doktorral már hat éve alkottak egy párt. Ennyi információ elég ahhoz, hogy tudjuk: a nagy ő Ottlik Lilla Lea (38), az MI-5 Records Kft. lemezkiadó egykori vezetője, akinek A férfi című könyvében Csernus köszönetet mond a kötet létrejöttéért.

Bevállalta
Csernus Imre 1966. március 2-án született a Szerbiához tartozó Verbászon. Értelmiségi családban nőtt fel, 18 éves korában került Budapestre, hogy elvégezze az orvosit. A diplomaosztója utáni napon megkapta a behívót a hadseregbe, ő azonban nem akart a délszláv háborúban harcolni, ezért szülőhazájában kilenc évig körözték. Hosszú ideig az OPNI-ban, ismertebb nevén a „Sárga Házban” dolgozott. Elsősorban drogosok kezelésére specializálódott. Országosan a Bevállalod? című sorozattal lett ismert, amit a Viasat3 sugárzott. Ekkor láthattunk először pszichiátriai kezelést a képernyőn, a „bevállalod, igen, vagy nem?” kérdés pedig szállóigévé vált. Csernus azóta hat könyvet írt, egytől egyig bestseller lett. Saját rendelése mellett a Győri ETO focicsapatának mentális felkészítéséért is ő felel. Csernus kétszer nősült és kétszer elvált.

Kézi irányítás
Hagyó Miklós 1967. július 20-án született Jászberényben. 1989-ben diplomázott a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. Első üzleti sikereit a rágógumi, sör és energiaital forgalmazás hozta meg, majd 1998-ban belépett az MSZP-be. 2002-ben bekerült a Parlamentbe, 2006-ban pedig a Fővárosi Önkormányzatba, ahol főpolgármester-helyettes lett. Hagyó kézi irányítással vezette a gondjaira bízott cégeket, aki el akart érni valamit, annak nála kellett előszobáznia. A BKV volt vezérigazgatója szerint olykor mackós termetét és fizikai erejét is felhasználta alkalmazottai megfélemlítésére. A sajtóban az emberibb oldalát mutatta: lefogyott az El Camino zarándoklaton, párt keresett és kutyát tartott. Neve a BKV végkielégítések és a Nokia-dobozos botrány miatt vált hírhedté. Először elveszítette főpolgármester-helyettesi pozícióját, majd a szabadságát is. Május óta előzetesben ül.

Bukik, akire bukik

Úgy tűnik, Ottlik Lilla Lea szereti a politikához közel álló rossz fiúkat, vagy, ahogy az egyik internetes portál fogalmaz: a felvilági szappanoperák szereplőit. Csernust Hagyó Miklósért hagyta el, és ő volt Varga Tamás második felesége. Varga 199092 között a Fidesz gazdasági tanácsadójaként tűnt fel, majd az APEH Bűnügyi Igazgatósága 1999 végén nyomozást, a Fővárosi Főügyészség pedig vádat emelt ellene – és még huszonhárom vádlott ellen – mintegy hárommilliárd forintnyi áfacsalás miatt. Varga Tamás vezette az ügyben kulcsszerepet játszó IFC Rt.-t, amelynek azonos székhelye volt az Ottlik által igazgatott MI-5 Records Kft. lemezkiadóval. Mindkét cég a Tokaj és Vidékénél vezette számláját, ennek az ügyvezetője Varga akkori felesége volt. A gazdasági bűncselekményekért jogerősen elítélt férfi az elsőfokú ítélet kihirdetése után eltűnt, Prágában, majd Amszterdamban bujkált, ott fogták el 2005-ben.

A férfi, aki miatt Ottlik Lilla Lea a pszichiátert elhagyta, nem más, mint Hagyó Miklós (43), egykori főpolgármester-helyettes – erősítette meg több forrásunk is. Tavaly nyáron jöttek össze, pár hónappal a Csernussal kötött házasság után, de egy évet sem lehettek együtt. A BKV-botrányba keveredett Hagyót ugyanis idén májusban letartóztatták különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és hivatalos személy által elkövetett zsarolás bűntettének gyanújával. A bukott politikus azóta a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet lakója.

„Lea csak a sikeres, tehetős embereket szereti” – mondta egy neve elhallgatását kérő ismerőse. „Csernust tényleg szerette, de Leának mindig is a politikus, a hatalommal bíró férfi volt a gyengéje.” Való igaz, Lea a ’90-es években a Fidesz gazdasági tanácsadójaként indult, később gazdasági bűncselekményekért jogerősen elítélt Varga Tamásnak (47) volt a felesége-írja a blikk.hu