Vona: aki a szervezeti kultúrára alkalmatlan, az kívülről segítsen

(A kép jobb oldalán Szabó Attila a Jobbik egyik miskolci képviselő-jelöltje meztelenkedik. Archív kép.)Vona Gábor szerint a Jobbik feladata, hogy megőrizze egységét és szövetségesekre találjon a nemzeti oldalon. A pártelnök a jobbikos képviselők első országos gyűlésén a korrupciótól   óvta az egybegyűlteket.

Vona Gábor a párt parlamenti és önkormányzati képviselői előtt szombaton azt mondta: a következő időszakban sokan a Jobbik szétverésére

  fognak törekedni, a párt elsődleges feladata  ezért az, hogy egységes maradjon.

Kitért arra, hogy a pártegység megvalósulását mindeddig akadályozta a fegyelmezetlenség. Ezt azzal magyarázta, hogy „a nemzeti radikálisok nyakas emberek”, a jobbikosok pedig „kényszerpolitikusok”, egyikük sem készült arra, hogy képviselő legyen.

„Minket nem képzett a Soros-alapítvány, nem képeztek a rosztovi pártakadémián” – fogalmazott. Hozzátette: ennek ellenére szükséges, hogy a Jobbik tagjai szervezeti kultúrát tanuljanak; annak, aki erre alkalmatlan, azt tanácsolta: inkább kívülről segítsen.

A pártelnök ezzel a mondatával vélhetően a Zagyva György Gyula-féle viselkedésre utalt. Emlékezetes, hogy a képviselő, aki ugyan nem tagja a pártnak, a parlamentben egy politikus társát a „majd ezt a folyóson megbeszéljük” mondattal tette helyre, illetve a Magyar Sziget Fesztiválon egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.