Két részletben, két év alatt tízmilliárd forintot kap a kormánytól Debrecen a felépítendő új futballstadionra erről a kormány vasárnap este határozott a klub hivatalos honlapja szerint.

A kormány valamelyik minisztériumán keresztül a város önkormányzatával közös céget hoz létre. A stadion húszezres lesz, a régi Nagyerdei helyén épül fel, és meg is találták azt a holland létesítményt, amelynek mintájára épül. Az Utrecht és a Twente stadionja egyaránt 24 ezres, úgy tudjuk, kis módosítással hasonló épül Debrecenben. A létesítményben nemzetközi meccseket is lehet majd rendezni, így megszűnhet a csapat vándorlása.

„Biztosítani szeretném önöket arról, hogy a nemzetközi szabályoknak mindenben megfelelő létesítményt avathatunk rövidesen, ahol még sok örömet okozhatnak, sok felemelő pillanattal ajándékozhatják meg magukat a debreceniek és az egész közösséget, egész Magyarországot” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a helyi tévének.

A Bajnokok Ligájában valamint az Európa Ligában a DVSC volt az egyetlen, amelyik nem játszhatott hazai pályán, két év alatt három stadionban – Puskás, Újpest, Nyíregyháza – fordult meg a magyar bajnok. Viszonyításképpen: az évek óta tervezett FTC-stadion nagyságrendileg ötmilliárd forintból épülne meg.

A Debrecen átlagnézőszáma az egyik legmagasabb az NB I.-ben, négyezer körüli, a mostani stadion 9640 fős. A hétvégi meccsen a DVSC 3000 néző előtt verte 4-0-ra a Szolnokot.