A jobbikos Pörzse Sándor bekiabálása miatt összehívták hétfő estére a házbizottság ülését. Pörzse szarházinak nevezte a szocialista frakciót, miután a Jobbik elnöke holokausztiparról beszélt a parlamentben, az MSZP-s Bárándy Gergely pedig rászólt. Pörzse később elnézést kért az országgyűléstől. Az Országgyűlés házbizottságának valamennyi tagja egyetértett abban, hogy nincs helye a parlamentben ilyen jellegű kifejezéseknek.

Az elnöklő Lezsák Sándor összehívta az országgyűlés házbizottságát hétfő estére a jobbikos Pörzse Sándor szocialista képviselőket szidalmazó bekiabálása miatt.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az Európai Unió és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás általános vitájában hívta fel a figyelmet arra, hogy Pörzse Sándor – Bárándy Gergely MSZP-s politikus felszólalása alatt – bekiabálásában „szarháziaknak” nevezte a szocialista képviselőcsoportot.

Pörzse ezután azt mondta, hogy elragadtatta magát, és elnézést kért az országgyűléstől, illetve azoktól, akik nem értenek egyet kijelentésével.

Bárándy a bekiabálás alatt Vona Gábor felszólalására reagált. A Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a „holokausztipar” igazságtalanul vádolja pártját antiszemitizmussal. A Jobbik elnöke szerint a kormánytöbbség valamit el akar titkolni az EU és Izrael közötti megállapodásból. Vona Gábor ennek kiderítése érdekében egy magyar-izraeli kapcsolatokat vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását javasolta.