Illegális pókerklubot találtak a rendőrök Miskolcon. A klub üzemeltetői sportegyesületként jelentették be magukat, de kiderült, hogy pénzben játszottak. Még az interneten is hirdették magukat. 12 embert előállítottak, három ellen vádat is emeltek. Múlt hétvégén a Korda Póker Klubban razziáztak a rendőrök. Akkor Korda György azt mondta: túl szigorúak a szabályok, és emiatt akár baráti társaságok is bajba kerülhetnek.

A razzián zsetonokat, kártyapaklikat és számítógépeket foglaltak le. 12 embert előállítottak, 3 ellen most vádat is emeltek. A tevékenységüket úgy próbálták meg legalizálni, mintha egy póker-sportegyesület működne ebben a klubban. Kvázi bajnokságokat rendeztek. Legalábbis kifelé így hirdették magukat. Azonban valós beugróösszegek szerepeltek és valós pénzbeli tétekkel folyt a játék.

Néhány nappal ezelőtt egy budapesti pókerklubban razziáztak. A rendőrség szerint a tulajdonosnak nem volt engedélye arra, hogy pókerbajnokságot szervezzen. A Korda György nevét viselő klubban több millió forintot foglaltak le. Korda György a rendőrségi akció után azt mondta, a klub nem az övé. Elmondása szerint egy jó barátjának engedte meg, hogy használja a nevét. Korda György szerint a pókertörvény, amit idén tavasszal hoztak, túl szigorú, mert baráti társaságok is bajba kerülhet kártyázás miatt. Azt is mondta: ő nem hagyja magára a pókereseket.

Tiltott szerencsejáték szervezésért akár két év börtönt is lehet kapni.