Kedvezmények rendőröknek, tűzoltóknak

A Magyar fürdőszövetség térítésmentes fürdőbelépőket biztosít azoknak, akik eddig részt vettek a vörös iszap katasztrófa elleni védekezésben. A kedvezményeket elsősorban azoknak a tűzoltóknak, rendőröknek, mentősöknek és önkénteseknek ajánlotta fel a közel száz fürdőt és uszodát magában foglaló Magyar Fürdőszövetség, akik nemcsak munkaidejüket, de még szabadidejüket is mentéssel töltötték az elmúlt hetekben. – nyilatkozta Vancsura Miklós a fürdőszövetség elnöke. Október közepéig a térségben zajló védekezésben összesen 900 hatósági személy vett részt, és munkájukat 700-800 önkéntes segítette.

Dr. med. Göde György, a Büki Gyógyfürdő vezető főorvosa, a reumatológia és fizioterápiás szakorvos a Fürdőszövetség Orvosi szakbizottságának elnöke elmondta, hogy a helyreállításban résztvevő tűzoltók, mentősök, rendőrök és önkéntes segítők most nem elsősorban gyógyászati szempontok miatt járhatnak majd fürdőbe, hanem rekreációs okok miatt látogathatnak el térítésmentesen a hazai fürdőkbe. A felajánlás célja, hogy hazai szolgáltatók segítségével a mentésben résztvevők pihenjenek, kikapcsolódjanak, egészségüket megőrizzék, esetlegesen a betegségeket megelőzzék.

A Fürdőszövetség most levelet intézett Dr. Bakondi György tű. altábornagynak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának, hogy a szervezet segítségét kérje abban, hogy a rendkívüli munkában résztvevőknek csapategységenként, csoportonként vagy milyen más módon tudják eljuttatni a fürdők felajánlott belépési lehetőségeit.

A fürdőszövetség emellett, 500.000.- Ft adománnyal támogatja a helyreállítást, amit a Magyar Kármentő Alapnak utaltunk át. – mondta Vancsura Miklós, elnök.