Nem tudom megállni, hogy kicsit ne benedekfülöpözzek. Sajnálom. Bolsik, tovább lehet kattintani, ez nem lesz muzsika a fületeknek. Megvan…? Kattintottatok? (milyen hüje szavakat termelt ki a „szájber” világ: kattintani, röhej!) OK, akkor folytatom: Budai Gyula, benedek mocskos iratai közt kotorászva (erős gyomra lehet, hogy egy mocskos ember papírjait kezébe veszi… undorodnék megfogni is… de hát én majdnem olyan finnyás vagyok, akár egy ló), szóval Budai megtalálta azt az okmányt, melyből kiderült, hogy őt két éven keresztül megfigyelték. Tehát ama korban is, ami – ha bekerül a történelemkönyvekbe (remélem, csakis egy rémséges korszak lenyomataként), úgy marad meg, hogy egy undorító féreg, egy táncos pojáca, miniszterelnökként ül a bársonyos székben, rózsaszín ingben… – Tehát szilvássy, gyéef parancsát teljesítve odanyomta a fülét Budai hálószobája falához, hogy hallja, miként élvez el az ellenség…?!
Ezek voltatok s vagytok ti, tiszteletre aligha méltó elvtársak. Diktálni, hallgatózni, megfigyelni… ti voltatok a Nagy Testvér… ne erőltesd az agyad elvtárs, úgysem olvastál Orwell-t, mert ha igen, nem lehettél volna elvtárs.
No. Ez egy rövidebb jegyzetem volt. És a mai hírekből merítettem. Csekély összefüggésben azzal az inzultussal, melyre tegnap egy rendőr idézett, olyan emberek elé, kiknek többségét tisztelem, s barátomnak tarom. No, ez elég talányos volt, ugye? Találjátok ki, mi történt tegnap?
A helyes megfejtők között bögréket és köcsögöket sorsolunk ki. Az egyik köcsög, a rózsaszíninges gyéef lesz. Hajrá elvtársak! Ez a harcotok lesz a végső: elnyerni a Nagy Köcsögöt!
Üdv.: Calvero