A napokban nyílt meg a miskolci Centrum áruház ismét. A kínaiak után magyar vállalkozók csaptak bele a lecsóba.

A helyszínt megtekintve megállapíthatjuk, ekkorát még nem tévedtek kereskedők

Miskolcon. Elnézve a cuccost, ha minden így marad, 3-4 hónap után vérző fejjel húzzák le majd a redőnyt, de addig még sok-sok milliót fognak elbukni. Már a hidegsebészeti design (fehér falak, fekete csíkokkal) megpillantása után menekülőre venné a dolgot a látogató, de aztán a kíváncsiság legyőzi az irtózatot.
A moszkvai GUM áruházban láthatott hasonlót az IBUSZ-os turista a brezsnyevi pangás idején. Otthonkába öltözött eladók, végtelen terek, ahol egyféle termékekből van nagyon sok. Itt annyival van megcifrázva a dolog, hogy minden irreálisan drága, és divatjamúlt cuccokat kínálnak. A hivatalos szlogen szerint itt a középkorú középosztály van megtámadva, csak a tulajdonosok ott tévedtek el a csalitosban, hogy Miskolcon középkorúak még csak-csak akadnak, de a középosztály most éppen barátkozik a gondolattal, hogy hogyan keveredett ilyen hirtelen egy klasszissal lejjebb, ahol az a legnagyobb gond, hogy miután elvitte a bank a 120 hónapra lizingelt Suzukit, mivel fog járni a Munkaügyi Központba a kiskönyvbe pecsételtetni. Egyébként meg nem kell ahhoz
nagy gógyi, hogy manapság a fiatalok pörgetik a ruhakereskedelmet és nem a szüleik. Akik meg inkább HVG-t olvasnak, azok nézzék meg a magyar cégek 500-as toplistáját. A használt ruhákkal foglalkozó Háda Kft. benne van. Lehet, hogy ő lesz a következő bérlő?