A volán mögül túl sokat láthatott Golcsa József, Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármester egykori sofőrje a bűnszervezetben elkövetett Hunvald–Gál-féle „ingatlanozásból” – írja a Magyar Hírlap, amely interjút közölt a volt gépkocsivezetővel.

A Garay téri beruházás befejezésekor Golcsa József az interjúban elmondottak szerint például egy táskát vitt Hunvald Gál Györgynek, és véletlenül láthatta azt a pillanatot, amikor a csomagtartóban Gál a táska cipzárját felnyitotta, s azt is, hogy színültig húszezres kötegek vannak benne.

„Egy alkalommal, amikor Hunvald egy táskát vitt Gálnak a Garay téri beruházás befejezése után, megálltunk egy étterem előtt, ahonnan Gál György kitántorgott, láthatóan illuminált állapotban. Hunvald kiszállt a kocsiból, s rárivallt, hogy vigyázzon, mert még elüti az autó. Én azt hittem, nekem szól, ezért kiszálltam a kocsiból, így véletlenül láttam azt a pillanatot, amikor a csomagtartóban Gál a táska zipzárját felnyitotta…” – mondta a férfi az interjúban.

Egy másik alkalommal a Sajó utcában Hunvald főtanácsadója, Kéri László azt kérdezte: „Te, Gyuri, kié ez a telek?” „A miénk!” – válaszolta Hunvald. Mire Kéri csodálkozva visszakérdezett: „És még nem adtuk el?” Golcsa József a lapnak adott interjúban említést tesz egy Akácfa utcai étteremről is, ahova főnöke azért tért be többször, hogy a vonakodó képviselőket meggyőzze az ingatlaneladásokról.

Golcsa Józsefet a lap szerint többször is megfenyegették az interneten, tavaly pedig, amikor nem hozta ki ügyészségi tanúvallomását, rendkívüli felmondással elküldték a polgármesteri hivatalból – és hogy ezt megtehessék –, rendőrségi feljelentést is tettek ellene az önkormányzatnál maradó „Hunvald-vazallusok” – írja a Magyar Nemzet, amelynek Golcsa korábban már – mint mondta, önvédelemből is – kétszer is interjút adott, „a nyilvánosságtól kért védelmet”.

A legújabb, a lap hétfői számában megjelent interjúra egy matricát is magával hozott, amelyről azt állította, hogy „Erzsébetvárosban aki ilyen matricát kapott, annak nem kellett attól tartania, hogy a kocsijára kerékbilincset szerelnek. Ezt a matricát kellett a VIP-személyeknek kihelyezniük autójuk szélvédőjére, és akkor a közterület-felügyelők tudták, hogy ezt a kocsit tilos megbüntet­niük. Ezért is csodálkoztam azon, hogy Szabó Zoltán országgyűlési képviselő, volt polgármester autójára is került bilincs, amit ugye a jegyző kérésére távolítottak el.”