Kriza Ákos, Miskolc kormánypárti polgármestere állítja: az előző önkormányzat vezetése saját cégein keresztül trükközött , pazarlóan gazdálkodott a borsodi megyeszékhely közpénzeivel. Az X-Centrum Kft.-t említette egyik  példaként, amelyet Bernáth Attila, az MSZP helyi választmányi elnökének cége vásárolt meg.

Az októberi választásokig az úgynevezett Miskolc-kártya nem volt a miskolciaké, de Miskolc városáé sem – fogalmazott Kriza Ákos. Magánkézben lévő üzleti vállalkozásnak tekintette az MSZP azt, ami a helyieknek adott volna kedvezményt a különböző szolgáltatásokra. A fideszes polgármester elmondta: a szocialistákhoz közel álló X-Centrum Kft.-n keresztül építették ki a Miskolc-kártya-rendszert.

– A Bernáth Attila által uralt cégek és az önkormányzati holding tagvállalatai közt további vitatható szerződéseket is találtunk – folytatta Kriza. Az X-Centrum Kft. egyebek mellett 2008. november 10-én hosszú távra szóló szerződést kötött a holdinggal nagy összegű, 25 millió forintnyi éves bevételt produkálva, innovációmenedzsment- és projektkoordinátori feladatok ellátására. Eközben a holding névértéken eladta az X-Centrum Kft. üzletrészét Bernáthnak, majd 2009 szeptemberében a cég 2,5 millió forintért kötött szerződést a Miskolci Ingatlan Kereskedelmi (MIK) Zrt. átalakítási koncepciójának kidolgozására. A miskolci polgármester, aki most az elmúlt 17 nap feltárásairól beszélt, úgy fogalmazott: még a csapból is pénz folyt el Miskolcon.
(MNO-fidesz.hu)