Szekszárd | Ki mit tud?-ot rendeztek a a Tolna megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A benevezett rabok 14 műsorszámot adtak elő zene, tánc, vers és ének kategóriákban

– Elátkoztál, meg is vertél, örök csavargóvá tettél – a cigányhimnusz

strófái is felcsendületek a Tolna megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Ki mit tud? versenyén kedden. A nevezők 14 műsorszámot adtak elő zene, tánc, vers és ének kategóriákban – tájékoztatta hírportálunkat Deák Róbert bv. őrnagy, büntetés végrehajtási osztályvezető.

Volt, aki József Attila Thomas Mann üdvözlése című alkotásával, volt aki saját versével készült az alkalomra. Többen cigánytánccal, egy csapat tagjai pedig diszkó tánccal igyekeztek kiérdemelni a zsűri elismerését.

A fellépők hetek óta készültek a megmérettetésre, néhányan két-három produkcióból is kivették a részüket. Több, elsősorban zenés, táncos előadás ki is váltotta a közönség viharos tetszésnyilvánítását.

A publikum elismerése mellett minden nevező kapott egy kis ajándékot, a legjobbak pedig szerény tárgyjutalomban is részesültek. Az intézetben tapasztaltak szerint a kulturális, különösen a zenés, táncos programok nagy hatással vannak a fogvatartottakra, már a felkészülés is egy kis színt visz a hétköznapokba.

Forrás: Teol.hu