Győr is sokkal szebb mint Miskolc, s az emberek is mások

A SEAT Lami-Véd Győr nyári igazolásainak egyike, Ieva Kublina   eddig igazolta jó hírnevét, hiszen a csapat egyik erősségének számít. Persze gyengébb periódusok nála is becsúsznak, de bő két hónappal a szezon kezdése után ez majdhogynem természetesnek számít.

Az 1982-ben a lett fővárosban, Rigában született, 193 cm magas kosárlabdázó pályafutását a TTT Riga csapatában kezdte, ahol 1997 és 2000 között játszott. Ezt követően az amerikai egyetemi bajnokság következett

  , a Virginia Tech együttesét négy évig, 2004-ig erősítette. Ebben az évben Kublinát – első lettként – draftolta egy WNBA-klub, az Indiana Fever, bár hivatalos mérkőzésen aztán nem lépett pályára. A tengerentúlról Magyarországra, a DKSK Miskolchoz szerződött, de aztán a klub anyagi gondjai miatt tovább is állt, 2004-től 2006-ig a litván Lietuvos Telekomas gárdáját erősítette. Következett a francia Mondeville (2006–07), majd a Dinamo Moszkva (2007–08), nevelőegyesülete, a TTT Riga (2008–09), végül a cseh USK Praha, mellyel bajnoki aranyérmes lett.

„Bár nem voltak igazán jó emlékeim a Magyarországon töltött időkről, hiszen Miskolcon pénzhiány volt, ezért egy kicsit félve fogadtam el a győri ajánlatot. Úgy voltam azonban vele, hogy adok még egy esélyt, s eddig ezt nem is bántam meg. Nagyszerűen érzem magam Győrben, a város is sokkal szebb, mint Miskolc, s az emberek is mások” – kezdte a lett játékos, aki szerint jó csapat alakult ki a városban, mely a nemzetközi kupában és a magyar bajnokságban is sokra hivatott.