A miskolci srác aki Jean Todttal pacsizott

Ilyenkor, év végén már elhallgatnak a motorok és az autóversenyzők kipufogó helyett inkább csak pezsgősüvegeket durrogtatnak a mindenféle díjátadókon. Meg találkozgatnak mindenféle fontos emberekkel. A legértékesebb skalp természetesen a mindenkori FIA elnöké, az autóversenyző társadalom pápájáé. Őt most Jean Todtnak hívják, a 80-as években világbajnokságot nyert ralinavigátorként, nemrég pedig Michael Schumacherrel nyeretett sorozatban öt világbajnokságot Ferrari csapatvezetőként. Szóval tudja a dolgát, de azért szívesen odaáll egy-egy fotóra a lelkes fiatalok mellé.

Az olyanok mellé, mint Hercsik Vince. A miskolci srác, aki idén megnyerte a Magyar Köztársaság nemzeti bajnoki címét 125 Mini kategóriában, ráadásul Közép-Európa Zóna Trófeát és a Kelet-Ausztria Bajnoka címet is szerzett. A fiatal gokartos a Kálmán Motorsport versenyzőjeként érte el idei sikereit és jövőre is ebben az egyre nevesebb csapatban folytatja, amelynek színeiben idén Josh Hart második lett a Rotax Világ Döntőn.

A győri csapat több, mint harminc versenyzőt szolgál ki különböző nemzeti és nemzetközi bajnokságokban, köztük a jövő évtől Tom Fawcett-et, az Angol Nemzeti Rotax Max bajnokot is. Többszörös Euro Challenge futamgyőztesként Tom az egyik legelismertebb Rotax versenyző világon, tapasztalata, tudása javára válhat a csapattársainak, köztük Vincének is. Hiszen a verseny a juniorok kategóriájában is hatalmas, még csapaton belül is, ahol az egyik osztrák ellenfélnek már a neve is tekintélyt parancsoló. Úgy hívják, Habsburg Ferdinand.