A magyar autósok a diszkont töltőállomásokon literenként akár 10-15 forinttal olcsóbban tankolhatnak, viszont az autópályákon és a forgalmas csomópontok környékén legalább ennyivel drágábban juthatnak üzemanyaghoz. A határok közelében élők közül egyre többen külföldön tankolnak, mivel mára az összes szomszédos országban olcsóbbak az üzemanyagok, mint nálunk.

A kontinens vizsgált országai közül legolcsóbban az orosz, az ukrán és a szerb autósok tankolhatnak a legolcsóbban. Oroszországban 175 forintot, Ukrajnában 192 forintot, míg Szerbiában 309 forintot kell fizetni egy liter benzinért. A legolcsóbb gázolajat szintén az oroszoknál mérik – 154 forintért literjét -, őket követik az ukránok 174 forinttal.

Nem panaszkodhatnak a benzinárakra a szerbek és a románok sem, ugyanakkor a szomszédos országok közül a szlovákoknál és a szlovéneknél csak pár forinttal olcsóbbak az üzemanyagok, mint nálunk. A méregdrága holland benzinnek évekig nem volt párja, de a norvégok a közelmúltban előztek és jelenleg is náluk a legdrágább a benzin 445 forinttal.

A norvégoknak gázolaj tekintetében is sikerült leszorítani a korábbi éllovas briteket (404 forint/l) a dobogó legfelső fokáról a maguk 422 forintos egységárával. A gyakran sztrájkoló görögöknél és a franciáknál 400 forint felett van a benzin és 360 forint felett a gázolaj egységára.