Minap.hu Miskolci szilveszter, miskolci fellépőkkel!

Az elmúlt évek bulijaihoz képest azonban más lesz ez a mostani: a szervezők igazi miskolci szilveszter éjszakát ígérnek nekünk. De, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban, arról a minap.hu Lengyel Zsoltot, a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. – a cég szervezi idén a karácsonyi és szilveszteri programokat – technikai koordinátorát kérdezte.

– A legfőbb szempont – a költséghatékonyság mellett – az volt, hogy miskolci vállalkozókat, és zenekarokat hozzunk helyzetbe – mondta Lengyel Zsolt. A városvezetés határozott célja volt, hogy idén a színpadon olyan városunkhoz kötődő együttesek lépjenek fel, akik élőzenét játszanak, és nem fél, vagy teljesen playback-et. Úgy gondolták a helyi zenekarok erősíthetik a városiakban a Miskolc tudatot, hiszen ezeket az embereket, akik zenélni fognak december 31-én, sokan ismerik személyesen is, és egyébként nagyon jó zenét játszanak.

– Másrészről viszont ezeknek a – sok esetben – kezdő, fiatalokból álló zenekaroknak hatalmas lehetőség Miskolc közönségének játszani az év legbulisabb napján – tette hozzá Lengyel Zsolt.
A rendezvényekért felelős cég munkatársa hozzátette: a szervezésben részt vevő vállalkozások kiválasztásánál is fontos szerepet kapott a lokálpatriotizmus. – Miért kellene budapesti, vagy pécsi céget felkérni például a tűzijáték lebonyolítására, vagy épp büfé standok üzemeltetésére, ha megfelelő miskolci infrastruktúra van erre helyben? – tette fel a kérdés Lengyel Zsolt. Az idei tűzijátékot egy miskolci cég szervezi tehát, és a jövő év első tizenkét percében gyönyörködhetünk majd benne.

Az Igazi Miskolci Szilveszter Éjszaka Programja.
15.00 Springfield
15.40 Köszöntő
16.00 Miskolc Dixieland Band
17.00 Hot Road
18.00 Idol Eyed
19.00 MIEZ
20.00 Wadonna
21.00 BÍBORSZÉL
22.00 Reflex
23.00 Slamo
Éjfélkor: Tűzijáték

Azt követően Szilwestern Skabinet utcabálHelyszín: Szent István tér (Városháztér)