Miskolc – A hír igaznak tűnik: bezár a miskolci Zsolcai kapuban lévő gabonamalom. Helyette Tiszapalkonyán épült új.

A városban már jó ideje beszélik, hogy a szebb időket megélt miskolci malom hamarosan leáll. Az értesülés – a mi információnk szerint is – helytálló. Magát – érthetően megnevezni nem akarók többen is megerősítették, hogy néhány hónapon belül leállhat az őrlés a malomban.
A világon is egyedülálló malom

Az ok egyszerű, az üzem tulajdonosa a Tiszapalkonya melletti ipari területen, zöldmezős beruházás keretében egy a kontinensen, sőt a világban is egyedülállóan korszerű malmot építenek fel. Sőt a beruházás már a géprendszer összehangolásánál tart és küszöbön van a próbaüzem. Az ottani malom beüzemelésében – tudomásunk szerint – miskolci szakemberek is szerepet kaptak, így van esély arra is, hogy a jelenleg mintegy félszáz dolgozót alkalmazó miskolci malomból többen is munkát kapjanak a tiszapalkonyaiban.

Szerettünk volna már szerdán további részleteket is megtudni a malom tulajdonosainak miskolci szándékairól és az új beruházásról is. A cég tulajdonosaitól azt a választ kaptuk, hogy rövid időn belül rendelkezésünkre állnak és válaszolnak kérdéseinkre-írja a boon.hu