Egy példa nélküli év után. Évindító állománygyűlés

2011. január 5-én tartotta évindító állománygyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, melyre meghívást kaptak megyénk hivatásos önkormányzati tűzoltóságainak, létesítményi tűzoltóságainak és önkéntes tűzoltó egyesületeinek parancsnokai is.

Lipták Attila mk. pv. ezredes, megyei igazgató ismertette a 2011. január 1-től életbe lépett szervezeti változásokat, bemutatta az újonnan alakult felügyelőségek vezetőit, valamint az Igazgatóság új munkatársait és a most kinevezett kirendeltség-vezetőket.
Az elmúlt év példa nélküli volt az Igazgatóság történetében, a tavaszi árvizek és az ezt követő újjáépítés komoly próbatételt jelentett a védelmi igazgatás számára. Az árvíz levonulását követően korábban nem látott helyreállítás kezdődött, a megye 358 települése közül 256-ot érintett árvíz, belvíz vagy helyi vízkár, de teljesült a kormányzati szándék és vállalás: elkészültek az épített ingatlanok és a vásárolt házakba is beköltöztek a károsult családok.
Lipták Attila szólt az idei év szakmai elképzeléseiről, az összefogás és a felkészülés szükségességéről, valamint ismertette a megyében a közeljövőben megvalósuló árvízvédelmi beruházásokat. Külön szólt a létesítményi tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek parancsnokaihoz az együttműködések szorosabbá válásának igényéről, szerepük megerősítéséről.

Ezt követően a felügyelőségek vezetői, Szunyog Zoltán tű. őrnagy, tűzoltósági felügyelő és Tóth Dezső pv. alezredes, polgári védelmi felügyelő ismertették az új szervezeti struktúrából adódó változásokat és elképzeléseiket, végül a Gazdasági Ellátó Osztály és a Koordinációs és Személyzeti Osztály vezetői közérdekű információkat osztottak meg a megjelent állománnyal.