A múlt köde. Ez nem egy szocialista közeli médium lesz, nyilatkozta lapunknak Pusztai Gábor

(fotó: Pusztai a jobboldalon) Ez nem egy szocialista közeli médium lesz, nyilatkozta lapunknak Pusztai Gábor

azzal kapcsolatban, hogy rövidesen egy új hírportál indul Miskolcon. A jövendő főszerkesztőtől megtudtuk, az alapító a Borsodi Kulturális Alapítvány, ami a New Line Kft.-t bízta meg az üzemeltetéssel. A lap a hirdetési piacról szeretne megélni, de a tulajdonosok egy évig hajlandók finanszírozni a működést. A költségekről és a büdzséről nem akart beszélni Pusztai Gábor, és nem kívánta kommentálni azt a felvetésünket, hogy három-négy munkatárssal egy portál egy év alatt „eltapsol” 10-12 milliót.
Szex és ilyesmik, kérdésünkre a főszerkesztő elmondta, szolid erotika lesz, de tartózkodnának a szélsőséges dolgoktól. A hangsúly a híreken lesz.

Pusztai Gábor korábban a Déli Hírlapnál, a miskolci egyetemi újságnál dolgozott, majd az egyik pillanatról a másikra megszűnt szoci közeli avasonline szerkesztője volt. Az utóbbi időben kommunikációs tanácsokat osztogatott a borsodi emeszpéseknek. A hírek szerint a párt apparátusának leépítése során ő is elveszítette a megbízását.
A New Line Kft. másik tulajdonosa Veres Gábor. aki 1992-ben Káli Sándor titkára volt, egy időben az MSZP országos és helyi vezetésében voltak kisebb-nagyobb társadalmi megbízatásai. Dolgozott a botrányos körülmények között megszűnt Gold FM rádióban, majd a szocialista kurzusban a DVTK tájékán bukkant fel a neve. Indult a mostani helyhatósági választásokon szocialista színekben, de nem került be a testületbe.