Tisztelt Szerkesztőség!

Ózd városának korábbi, hosszú évekig hivatalban lévő jegyzője – Dr. Csiszár Miklós – ellen a képviselőtestület fegyelmi eljárást indított 2007. december 13-án. A fegyelmi eljárásból munkaügyi per alakult ki, melyet eljárásjogi hibák miatt Dr. Csiszár Miklós jegyző megnyert és az ítélettel visszahelyezték állásába Ózd Város Polgármesteri Hivatalának az élére. Az egész ügynek egyébként a kiváltó oka az volt, hogy a polgármester évek óta rossz kapcsolatban volt a jegyzővel.

A polgármester nem kívánt belenyugodni a döntésbe és abba, hogy egyik régi ellenlábasával, a fent nevezett jegyzővel kell újra és tovább együtt dolgoznia, mert a jegyző akadályozta volna a gyanús pénzügyi tranzakciókat.

Emiatt, hogy eltávolítsa a hivatal éléről a jegyzőt, pénzt ajánlott fel a részére, aki végül a sokadik, jól megemelt ajánlatot elfogadta.

A munkaügyi perben az ítéletben is jelentős, kb. 14,000,000 Ft összegű elmaradt bér és egyéb juttatások kerültek megítélésre Dr. Csiszár Miklós részére, amit az Ózdi Polgármesteri Hivatalnak, mint munkáltatónak kötelessége volt kifizetni.

A polgármester – Benedek Mihály – azonban testületi döntés nélkül további 20 millió (!!!!!!) forintot + járulékait fizetett ki Dr. Csiszár Miklós részére az Ózdi Önkormányzat vagyonából illegális módon. Ugyanis ennek a pénznek a kifizetésére nem volt és nem is lehetett jogcím, csak a polgármesternek azon érdeke, hogy a jegyző távozzon a hivatal éléről.

Nem tudjuk megnevezni a 20 millió forintnak a pénzügyi forrását, mert erről a hivatal és a pénzügyi osztály nem ad információt senkinek, még a testület előtt sem ismert a pontos összeg, azonban október 1-én, testületi ülés lesz, ahol egyik napirendi pont a költségvetés módosítása, melyben a sorok között szerepel a 20 millió. Az információk alátámasztása érdekében mellékelten elküldjük Ózd Város költségvetésének módosításának a mellékletét, melyben a 15. oldalon található a jegyző számára kifizetett összeg (a polgármester ezzel akarja a felelősségét utólagos jóváhagyással a testületre hárítani).

Úgy érezzük, hogy ezen összeg hetekkel ezelőtti kifizetése a polgármester egyszemélyi utasításán alapul, ami a közpénzekkel való büntetendő gazdálkodás és súlyos visszaélés. Ennek nyilvánosságra kerülése fontos közérdek a további hasonló esetek megelőzése érdekében.

Benedek Mihály, Ózd város polgármestere nem hazudtolta meg buszsofőr múltját, mi ez ha nem BKV botrány kicsiben?????

Ózd, 2009. szeptember 27.

Tisztelettel:

A tisztesség megőrzésére törekvő ózdi polgárok”

Név és cím a szerkesztőségben