Emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki rátámadt haragosára a tavalyi miskolci kutyakiállításon – közölte Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész hétfőn.

Martossy György elmondta: a vádlott tavaly április 4-én a Miskolci Egyetem körcsarnoka mellett tartott nemzetközi kutyakiállításon vett részt. A sértettet, aki szintén kutyatenyésztő, évek óta ismerte, haragban volt vele. Délelőtt, amikor a sértett kutyáját vezették fel a versenyben, a vádlott becsmérlő kijelentéseket tett az állatra, ezt követően a két ember szóváltásba keveredett. A sértett később a délelőtti incidens miatt szájon vágta a vádlottat, majd visszaindult a versenyre. A vádlott egy késsel – amely már akkor a kezében volt, amikor kiszállt az autóból – nyakon szúrta a sértettet, majd ütlegelni kezdte. Végül a sértett kollégája húzta el onnan a vádlottat.

A szúrás következtében a sértett nyakán másfél centiméteres sérülés keletkezett, amely érintette a nyaki nagy visszeret. A sérülés közvetlenül életveszélyes volt, a sértett életét az azonnali mentős segítségnyújtás mentette meg. A vádlott „ténybelileg” beismerte a cselekmény elkövetését, de elmondása szerint nem szándékosan szúrt, csak védekezett. Vallomását cáfolják a tanúk vallomásai és az orvosszakértői vélemény adatai – közölte Martossy György.