Több kismama haláláról jelent meg hír a napokban. Egy, a hvg.hu tudomására jutott eset tavaly decemberben történt. Az anya fia születése után folyamatosan lázas volt, s két hónapig tartó betegeskedés után a Debreceni Klinikán elhunyt. Halálával kapcsolatban vizsgálódik a rendőrség.

A borsodi Tiszalúcon lakó Papp József felesége – problémamentes terhessége után – 2010. október 14-én császármetszéssel szülte meg gyereküket a Miskolci Semmelweis Kórház Szülészeti Osztályán. A kicsit és az anyát három nap múlva hazaengedték a kórházból – mondta el a hvg.hu-nak az apa.

Október 21-én viszont Papp József neje belázasodott, s hiába kapott egy ötnapos antibiotikumos kúrát a háziorvosától, állapota nem változott. Ekkor elmentek ahhoz az orvoshoz, akinél az asszony szült. A újabb adag antibiotikum mellett azonban az infektológián azonnali befekvést javasoltak az anyának, azzal együtt, hogy biztosították kisfiának az elhelyezését is.

A különböző vizsgálatok – CT, hasi UTH és labor – azonban nem találták a nő rosszullétének okát, s végül a nőgyógyászati konzíliumon arra jutottak, hogy ki kell venni a méhet – közölte Papp József. „Egy ideig úgy tűnt, hogy ez sikeres volt, de a feleségem két nap múlva ismét belázasodott, és az újabb vizsgálatok, többek közt a megyei kórház angiológiai osztályán sem vezettek eredményre a láz okának megállapításában.”

A házaspár kálváriája ezután a Debreceni Klinika 3-as számú belgyógyászati osztályán folytatódott, ahová 2010. december 10-én szállították át Papp nejét. „Két nap múlva, amikor felhívtam, már csak annyit tudott mondani nekem a telefonban, hogy az intenzív osztályra vitték. Ott azt közölték velem, hogy a feleségem keringése összeomlott, epilepsziás rohamot kapott és leállt a szíve, állapota válságos.” Papp József hozzátette, két órával azután, hogy elment a kórházból, felhívták, hogy a felesége meghalt.

„Mivel nem derült ki, hogy a nejem halálát mi okozta, és hogy hibázott-e valaki az őt kezelő orvosok közül, feljelentést tettem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályán.” A rendőrök jelenleg az igazságügyi orvos szakértői vélemény elkészültére várnak, ami tisztázhatja a 37 éves nő halálának körülményeit, és meghatározhatja a nyomozás további lépéseit. Papp József a hvg.hu-nak ehhez elmondta azt is, hogy ha szükséges lesz, később belső vizsgálat lefolytatását fogja kérni a kórháztól, hogy megtudja, mi történt-írja a hvg.hu