Márianosztra – A márianosztrai fegyházban járt Hajdú Péter (35). A Frizbi műsorvezetőjének hat év után először sikerült televíziós interjút készítenie a Való Világ harmadik szériája által ismertté vált Cifra Tamással, azaz Segallal.

Az egykori valósághős egy évvel ezelőtt még a Blikk újságírójának mesélt arról, mennyire örül annak, hogy kiengedték az előzetesből, és persze bizakodott, hogy nem kerül ismét rács mögé. Nem így lett, hiszen – bár az ítélőtáblán felmentették az egy rendbeli kábítószerrel való visszaélés vádja alól – társtettesként bűnösnek találták.

Segalt 2005 nyarán három társával kommandósok fogták el egy parkolóban, s kocsijuk pótkerekében 38 000 darab ecstasy tablettát és fél kiló kokaint találtak, ezért pedig a Legfelsőbb Bíróság hét év fegyházbüntetésre ítélte.

Hajdú Péter pedig meglátogatta a börtönben, hogy arról faggassa, hogyan telt az elmúlt hat év, és persze arról is: hogyan tervezi a jövőt Segal.

– Kicsit túlzásnak találom ezt a hét évet. Abban reménykedtem, hogy megúszom öttel, de ha már így történt, nem tétlenkedem – mondta Hajdúnak Segal, aki elárulta, gőzerővel tanul, mert szeretné minél előbb letenni az érettségit.

– A tanulás mellett dolgozom is, a konyhán segédkezem és hogy lefoglaljam magamat, a mindennapi gyúrás sem maradhat ki – tette hozzá Segal. Az egykori Villalakó persze nem csak a jelenről, hanem a múltról is beszélt Hajdúnak. Felidézte azt a napot, amikor rács mögé került, amikor kihallgatták és, amikor a Való Világ műsorvezetője, Stohl András neve is belekeveredett az ügybe.

– Én úgy tudom, hogy Stohl Andrást kihallgatták, de biztosan kijelenthetem, hogy mi nem szállítottunk drogot neki – magyarázta Hajdúnak Segal.