Máger Ágnes festőművész veheti át a Miskolci Múzsa Díjat; a borsodi megyeszékhely legrangosabb kulturális elismerését a magyar kultúra napjához kapcsolódó gálán adják át pénteken a Miskolci Nemzeti Színházban rendezendő gálán.

A Miskolci Múzsa Díj csaknem egy évtizede Miskolc legrangosabb kulturális elismerése, a borsodi megyeszékhely sikeres vállalkozásai által támogatott, a város kulturális és gazdasági életének meghatározó képviselői alkotta alapítványi kuratórium választja minden évben a díjra érdemest.

Miskolc sok tehetséget indított el pályáján, akik nemcsak az országban, hanem nemzetközi szinten is megállták a helyüket – mondta korábban Patkó Gyula, hozzátéve: a díjat alapító miskolci Szinva Net Kft. – amely az informatikában vált sikeressé – a Miskolci Múzsa Díj létrehozásával a város kulturális életének maradandó értékeit is meg szeretné őrizni az utókor számára.

Máger Ágnes 1971-ben szerzett diplomát a képzőművészeti főiskolán. A Magyar Képzőművészeti Alapnak 1971-től, a Magyar Képzőművészek Szövetségének 1973-tól, a Művészeti Akadémiának 2007-től tagja. Derkovits-ösztöndíjas, Hatvan és Veszprém nívódíjasa. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Vatikánban a Veronika oltár, a svájci Egliseu-ban festett szárnyas oltár, a miskolci jezsuita templom szekrényes szárnyasoltára is.