– Hamarosan pályázatot írnak ki, mit lehet három és fél hónap alatt tenni?
– Igyekszem megtalálni a jó és célravezető megoldásokat. Amikor az önkormányzat kiírja a pályázatot, akkor derülhet ki, hogyan lehet az elképzeléseimet abba beleilleszteni. Az elmúlt négy és fél évben nagyon sok jó dolog történt itt, most a tervek megvalósításához rendelkezésre állnak az eszközök is. Nem titok, korábban elég sok vitánk volt a létesítmény működését illetően. Számomra az a legfontosabb, és ezt elmondtam Zsiga Marcell alpolgármesternek is, hogy sporttal töltsük meg a létesítményeinket!

– Picit ugorjunk vissza az időben! Hogyan szerzett tudomást arról, hogy plusz egy feladata lesz?
– Felhívott a sportért is felelős alpolgármester, és megkérdezte, hogy vállalnám-e a feladatot a pályázat kiírásáig? Nem sokat tűnődtem, mindössze azt kérdeztem, hogy esetleg hosszabb távon is számítanak-e rám? Mivel pozitív visszajelzést kaptam, nem volt kétséges az igenlő válaszom.

– Ha sporttal tölti meg az intézményt, akkor gazdaságilag gond lehet. Így óhatatlanul is rá van kényszerítve a vezetés, hogy más jellegű eseményeket is fogadjon!
– A sportra és a támogatásra van a legnagyobb szükség! A sport közfeladat, egy iskola, vagy egy óvoda sem profitorientált intézmény. A sporthoz kapcsolódó közvetett tevékenységekből haszna van az országnak, ez a terület manapság a világ egyik legjobban szervezett üzleti tevékenysége. Nálunk ez még nem nagyon jelenik meg, mert a látványsportok teteje hiányzik. Jók vagyunk a diáksportban, a tömegsportban és a szabadidő sportban, de a szervezettség kívánnivalót hagy maga után, és nincs megfelelően felépítve a struktúra. Ennek része a 6 éves gyerek sportja, de az elité is! Létesítményeink Miskolc legértékesebb területén helyezkednek el és a város sport ingatlanjának meghatározó részét képezik. Arra törekszek, hogy maximálisan használjuk ki a rendelkezésünkre álló, nívós létesítményeket. Ez a városnak azt a hasznot hozza, hogy egészséges polgárokat és gyerekeket kap. Ebből pedig kisülhet egy minőség! Nekünk az a kulcskérdés, hogy az üzletileg is érdekelt sportágakban a megyeszékhelyen eredményeket tudjunk elérni. Az önkormányzat fenntartja a létesítményeket és pénzt biztosít az utánpótlás nevelésre.

– Ésszerűsítés és hatékonyság, ezek fontos kulcsszavai!
– Igen, mert igyekszem a rendelkezésemre álló szervezetet hatékonyabbá tenni. Nem lenne a részemről sportszerű, ha most alapvető személyi változásokat hajtanék végre. Van egy köteg, élő szerződés, a lejárókat azonban újratárgyaljuk. Folyamatokat akarok elindítani, de rendezni kell például a 2-es pálya ügyét, amit a burkolata miatt képtelenség használni. Ismereteim alapján elmondhatom, hogy szervezeti, szakmai és finanszírozási gondok is léteznek, a jelenlegi intézményi rendszer cseppet sem szerencsés. Valódi gazdálkodási körülmények között lehet javítani a mérleget. Az önkormányzat támogatását soha nem tudjuk nélkülözni-írja a miskolci önkormányzat hírportálja.