A napokban kiderülhet, hogy Miskolcon meghosszabbítják-e a villamos vonalát Diósgyőrés Felső-Majláth között. Már hosszú hónapok óta húzódik az ügy: a Zöld Nyíl villamosprojekt része lenne ugyanis, hogy tovább építenék a villamossíneket úgy másfél kilométeres hosszan, a szerződést így is írta alá az előző városvezetés és az MVK Zrt. a kivitelező céggel.

Az unió a fent ismeretett verzióra adta a pénzt Miskolc városának: a beruházás 35 milliárd forintba kerül – írja a boon.hu. Az új városvezetés megpróbált a vonalmeghosszabbítás helyett más alternatívában gondolkodni, mondván, mivel néhány száz ember lenne csak a kedvezményezettje, így nincs értelme hosszabbítani. Hogy mi az a más alternatíva, hivatalos forrásból a boon.hu munkatársai nem tudták meg. Az illetékesek viszont nem is cáfolták az újság értesülését, miszerint a Tiszai pályaudvartól az egyetemig, onnan pedig a Vasgyárig húzódó iparvágány felújításában gondolkodnak, bízva abban, hogy hasonló pénzösszegből és ugyananynyi idő alatt készülhetnének el vele, mint a vonal meghosszabbításával

Novemberben Orosz Gábor, a miskolci önkormányzat akkori szóvivője azt nyilatkozta, Brüsszelnél „van a labda”, tőlük függ, hogy egyáltalán belemennének- e a tervek megváltoztatásába. A boon.hu információi szerint volt is tárgyalás az ügyben a napokban, és úgy tudják, már biztos, hogy meg kell hosszabbítani a síneket Felső- Majláth felé. Túl sok időbe telne ugyanis az átterveztetés, így nem férne bele a kötelező projektzárásig az időbe. Az alternatív megoldást viszont nem vetette el a város, de azt valószínű, más forrásból kell megvalósítani, és erről a jövő héten folytatódnak a tárgyalások. Az újság munkatársai kérték az önkormányzatot, hogy erősítsék meg, vagy cáfolják híreinket. Dobos Tímea szóvivő tudatta: január 20-án jött volna az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke Miskolcra Zöld Nyíl projekttelkapcsolatos egyeztetésre, pályabejárásra, de a látogatás elmaradt. A szóvivő még hozzáfűzte, a héten várható, hogy a polgármester tájékoztatja majd a közvéleményt a Zöld nyíl beruházással kapcsolatos változások kapcsán.

ingatlan.net